27 maart: Schoolvoetbaltoernooi van start

Foto: Sportbedrijf Arnhem

Drie woensdagen, zes Arnhemse sportparken en zo’n 200 enthousiaste teams: 27 maart gaat het grootste schoolvoetbaltoernooi van Nederland van start in Arnhem.

Kinderen van verschillende basisscholen uit de groepen 7-8 gaan met elkaar de strijd aan voor het Arnhemse schoolvoetbal kampioenschap.

Arnhem deelt met Rotterdam

Het schoolvoetbaltoernooi in Arnhem deelt met Rotterdam de titel ‘Grootste Schooltoernooi van Nederland’. Arnhem biedt daarbij, in tegenstelling tot Rotterdam, ook een voetbaltoernooi voor de groepen 3-6. Daar mag Arnhemmers best trots op zijn.

Drietal woensdagmiddagen

Op een drietal woensdagmiddagen is het toernooi voor de groepen 7 en 8. Voor de groepen 3 tot en met 6 is het toernooi op woensdag 24 april. Het speciaal onderwijs speelt het toernooi op 6 juni. Het gehele toernooi wordt gespeeld met de regels van de KNVB.
Op woensdag 27 maart gaat het schoolvoetbaltoernooi van start op zes sportparken in Arnhem (drie sportparken in Arnhem Noord en drie sportparken in Arnhem Zuid). Bijna 200 teams in de groepen 7-8 spelen dan mee in de voorrondes van het toernooi. Het toernooi gaat op alle sportparken om 13.00 uur van start.

Nieuw in het schoolvoetbal

Het toernooi gaat dit jaar ook digitaal, via Tournify.Voor alle sportparken is een digitaal toernooi aangemaakt, en alle bezoekers op de sportparken kunnen inloggen in het toernooi via een QR-code. Zo kunnen ze zien welk team waar speelt en ook de standen worden hierin verwerkt.

Aanmelden groepen 3-6 tot 29 maart

Voor het toernooi voor de groepen 3-6, kunnen de teams nog aangemeld worden tot 29 maart. Het toernooi voor de groepen 3-4 wordt alleen met gemengde teams gespeeld. Het toernooi voor de groepen 5-6 spelen met meisjes en jongensteams.
Aanmelden voor scholen kan nog via deze link: Schoolvoetbaltoernooi (sportbedrijfarnhem.nl).

22 mei: finale schoolvoetbaltoernooi op Papendal

Natuurlijk kent een toernooi ook een winnaar: 22 mei spelen de winnende teams bij jongens en meisjes uit Noord en Zuid tegen elkaar en wordt duidelijk welk team zich kampioen schoolvoetbal in Arnhem mag noemen. De finale vindt plaats op sportcentrum Papendal, de locatie van Vitesse, een passende en inspirerende locatie voor de jonge voetballers.

Studenten CIOS werken mee

Ook nieuw in de organisatie van het schoolvoetbaltoernooi is het feit dat het CIOS Arnhems’ samenwerkingspartner is in het toernooi. Zo worden 128 studenten ingezet op 15 momenten van het schoolvoetbaltoernooi. De CIOS studenten voeren organisatorische taken uit en ondersteunen hiermee de voetbalverenigingen. Voor de CIOS studenten is dit een mooie leerplek, zij kunnen zo kennis maken met de praktijk. Het CIOS heeft speciaal om deze samenwerking mogelijk te maken het curriculum aangepast, zodat studenten op de woensdagmiddagen ingezet kunnen worden op grotere evenementen en sportdagen.

Boek het geheim van de Trainer

Wout Brama (37) en Maud Roetgering (31), voormalig profvoetballers van FC Twente hebben een boek uitgebracht die ingezet wordt tijdens het schoolvoetbaltoernooi. Voetbal is de grootste sport ter wereld, maar op het gebied van inclusiviteit, diversiteit en homoacceptatie kunnen er nog grote stappen worden gezet. Voetbal is van iedereen. Dat je anders bent dan anderen zou geen probleem moeten zijn. Wij willen deze boodschap overbrengen door nieuwe generaties er zo vroeg mogelijk kennis mee te laten maken. Daarom hebben wij in 2023 een kinderboek gemaakt.
Wout en Maud: Het Geheim van de Trainer is een kinderboek voor de leeftijdscategorie 7 tot en met 13 jaar. In het boek beleven hoofdrolspelers Wout (11 jaar) en Maud (12 jaar) gave en grappige voetbalavonturen, maar er is ook sprake van een subtiele, maatschappelijke boodschap gericht op inclusiviteit, diversiteit en homoacceptatie.

Meer informatie

Wil je meer weten over het schoolvoetbaltoernooi? Neem dan contact op met contactpersoon Wim Hendriks van de Arnhemse Voetbal Federatie (AVF): 06-51499133 of [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen