Inschrijving Vierdaagse 12 februari van start

Foto: Duncan de Fey

Van 16 tot en met 19 juli zal een groot aantal wandelaars door Nijmegen en de omliggende gebieden trekken, met als doel het felbegeerde 4Daagsekruis te behalen. De inschrijvingen voor de 106de editie van de Vierdaagse gaan van start op maandag 12 februari om 10.00 uur.

De inschrijflimiet is gesteld op 47.000, het startbewijs is overdraagbaar.

Twee inschrijfperiodes

Evenals in 2023 vindt het inschrijvingsproces plaats in twee periodes. Periode 1 begint op maandag 12 februari om 10.00 uur en staat open voor deelnemers die eerder succesvol hebben deelgenomen, en voor jeugdigen geboren in de jaren 2006-2012. Deze eerste termijn eindigt op vrijdag 1 maart om 17.00 uur.
Periode 2 is bedoeld voor alle geïnteresseerden die zich willen inschrijven voor de 4Daagse van 2024. Inschrijvingen hiervoor starten op maandag 4 maart om 10.00 uur en zullen doorgaan totdat het maximum aantal inschrijvingen van 47.000 bereikt is, met als uiterste datum 14 juni. Er zal dus ook dit jaar geen loting plaatsvinden.
Het volledige Inschrijfreglement is beschikbaar op de website van de 4Daagse (www.4daagse.nl). Voor militaire deelnemers geldt een apart inschrijvingsreglement.

Startbewijs wordt overdraagbaar

Dit jaar introduceert Stichting DE 4DAAGSE voor het eerst de mogelijkheid om een startbewijs over te dragen. Deze optie wordt beschikbaar nadat het maximum van 47.000 deelnemers is bereikt. Mocht een deelnemer onverhoopt niet mee kunnen doen, dan is er tot en met 31 mei 17.00 uur de gelegenheid om het ticket, uitsluitend via het 4Daagse-platform, over te dragen (exclusief administratiekosten). De mogelijkheid waarbij men tot twee weken na aanschaf kon annuleren, komt hiermee te vervallen. Voorzitter Henny Sackers licht toe: “Het overdragen van een startbewijs was een langgekoesterde wens van zowel onze organisatie als van ons wandellegioen. Tot nu toe was het niet mogelijk om een overdracht te faciliteren, maar een nieuw systeem stelt ons in staat om nog beter te kunnen voldoen aan de behoeften van de wandelaars. Dit biedt een prachtige kans om zoveel mogelijk geïnteresseerden deel te laten nemen aan de 4Daagse.”

Nieuwe inschrijfmethode

Met ingang van 2024 gaat Stichting DE 4DAAGSE een samenwerking aan met Atleta, een ervaren partner op het gebied van ticketverkoop voor sportevenementen. Dit resulteert in een nieuwe inschrijfmodule die voor deelnemers aan evenementen, zoals de Amsterdam Marathon, de Zevenheuvelenloop of de Dam tot Dam wandeltocht herkenbaar zal zijn. Bert Cocu, CEO Atleta BV: “De 4Daagse is alles wat een sportevenement zo mooi maakt. Afzien, blijdschap, deelnemers die tot het uiterste gaan, de sfeer en feestjes op de route. De enorme voldoening bij het bereiken van de finish. We zijn blij en trots dat we een bijdrage mogen leveren aan dit bijzondere evenement.”

Twee tickets tegelijk aanschaffen

Een andere verandering bij het inschrijfproces is dat tijdens periode 1 de mogelijkheid wordt geboden om twee tickets tegelijk aan te schaffen, op voorwaarde dat de tweede persoon gerechtigd is om zich ook in deze periode in te schrijven. Bij de inschrijving voor de 4Daagse hebben deelnemers vanaf dit jaar de mogelijkheid om te kiezen voor Via Vierdaagse Lite. Dit online voorbereidingsprogramma van KWbN is niet alleen bedoeld voor debutanten, maar ook voor wandelaars die extra ondersteuning wensen bij hun voorbereiding.

Startgroepen op 3 juni toegewezen

Na afronding van de inschrijving en de betaling ontvangt de deelnemer direct een ticket. Dit ticket geeft nog geen specifieke startgroep aan. Eventuele startgroepen zullen op 3 juni worden toegewezen, als er voldoende inzicht is in het aantal deelnemers per afstand. Hans Teunissen, hoofd Mobiliteit: “Ten behoeve van de veiligheid en bevordering van het wandelcomfort zullen we zo veel mogelijk spreiding van wandelaars op het parcours realiseren. Dit kunnen we doen door onder andere een betere dosering aan de start te bewerkstelligen.” De starttijden zullen nagenoeg gelijk zijn aan voorgaande jaren. Het wisselen van een toegewezen startgroep is dit jaar niet mogelijk, maar natuurlijk blijft de keuze om eventueel te starten tijdens een tweede starttijd altijd beschikbaar.

Inschrijfgeld verhoogd

Het inschrijfgeld voor deelname aan de 106de 4Daagse is vastgesteld op €115,-. Leden van Koninklijke Wandelbond Nederland die in het bezit zijn van een Wandelvoordeelpas 2024 krijgen €5,- korting. Sackers: “We hebben het inschrijfgeld voor 2024 met €6,- verhoogd, wat een bescheiden stijging van ongeveer 5 procent ten opzichte van 2023 betekent. Ondanks aanzienlijke toename in kosten voor organisatie en toenemende regelgeving blijven we ons maximaal inzetten om de prijs van ons evenement zo gunstig mogelijk te houden, zodat we onze deelnemers in 2024 én de komende jaren een waardevol wandelevenement kunnen bieden.”
NB: inwoners van de gemeente Nijmegen met een laag inkomen kunnen een beroep doen op de Meedoenregeling (https://www.4daagse.nl/meedoen-regeling-2023)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen