Vitesse ontvangt €15.000,- van VriendenLoterij als stimulans maatschappelijke projecten

Foto: Vitesse

Mooi nieuws voor Vitesse is dat de eredivisieclub ontvangt €15.000,- van de VriendenLoterij als stimulans om via maatschappelijke projecten te blijven werken aan een gezonde, inclusieve en sterke samenleving. Tijdens de Eredivisie Awards 2023 werd bekend gemaakt dat alle tien inzendingen van de Voetbal Geeft Prijs dit jaar €15.000,- ontvangen.

Vitesse nam deel aan de Voetbal Geeft Prijs met het project Virtual Reality tegen pesten, waarmee zij pestgedrag onder jongeren willen verminderen.

Eerste plaats

De eerste plaats van de Voetbal Geeft Prijs ging naar FC Emmen. SC Cambuur eindigde op de tweede plaats, RKC Waalwijk op plaats drie.De jury, bestaande uit Humberto Tan (presentator), Geert Friebel (Hoofd marketing en partnerships VriendenLoterij) en Aletha Leidelmeijer (presentatrice ESPN), koos de winnende drie clubs uit de tien inzendingen.

Extra €15.000,-

Wegens hoge kwaliteit van alle inzendingen heeft de VriendenLoterij dit jaar besloten om alle eredivisieclubs die meedongen naar de Voetbal Geeft Prijs een extra bijdrage van €15.000,- te schenken. Voor FC Emmen, SC Cambuur en RKC Waalwijk komt dit bedrag boven op de al gewonnen prijzen van respectievelijk €50.000,-, €30.000,- en €20.000,-.

Genomineerde maatschappelijke projecten en eredivisieclubs

De volledige lijst van genomineerde maatschappelijk projecten en eredivisieclubs voor de Voetbal Geeft Prijs 2022-2023, in willekeurige volgorde:

  • RKC Waalwijk – KickIt: oprichting voetbalteam voor mensen in een rolstoel
  • SC Cambuur – Who’s the hero: wangedrag onder jongeren rondom stadion tegengaan
  • FC Utrecht – Feelee: mentale problemen bij jongeren tegengaan
  • Vitesse – Virtual reality tegen pesten: pestgedrag onder jongeren verminderen
  • Ajax – Ajax buddies: jongeren een beter beeld geven van kansen op de arbeidsmarkt
  • FC Emmen – Check je ballen: bewustwording en bekendheid voor zaadbalkanker onder jonge mannen
  • FC Twente – Digitaal scoren: laaggeletterdheid in regio Twente tegengaan
  • FC Groningen – Meer en beter bewegen tour: bewegingsarmoede en overgewicht tegengaan
  • N.E.C. Nijmegen – Elektrisch voetbal: opstarten voetbalcompetitie voor jongeren in rolstoel
  • sc Heerenveen – sc Heerenveen activeert: helpen van statushouders door middel van taalcursussen en sportactiviteiten

Over Voetbal Geeft Vitesse

Voetbal Geeft is een initiatief van de VriendenLoterij, in samenwerking met de Eredivisie CV en ESPN. Met deze competitie bieden zij alle achttien eredivisieclubs de kans om een vernieuwend maatschappelijk project te realiseren en zo bij te dragen aan een gezonde, inclusieve en sterke samenleving. Sinds 2005 is de VriendenLoterij maatschappelijk partner van de Eredivisie. Door mee te spelen met de VriendenLoterij steunen deelnemers maatschappelijke projecten en de jeugdopleiding van hun favoriete club met minimaal 40 procent van hun inleg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen