Pro Persona en vier instellingen laten cliënten weer deelnamen aan zaalvoetbalcompetitie

Foto: Pro Persona

Pro Persona en vier andere instellingen laten cliënten weer voetballen tijdens zaalvoetbalcompetitie in Wolfheze. Door dit voetbaltoernooi hebben de deelnemers weer wat om voor te trainen en om naar uit te kijken.

Op 25 november vindt weer in Wolfheze op het terrein van Pro Persona de ‘Zin In’ zaalvoetbalcompetitie plaats. Deze competitie is tussen verschillende organisaties die hulp bieden aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met psychische problemen, psychiatrische ziektes, gedragsmatige problematieken en vormen van autisme.

Terugkerend evenement

In het najaar van 2021 vond de eerste editie van de competitie plaats. Pro Persona was hierbij initiatiefnemer, waarbij ze ondersteunt werden door een subsidie van het Renkums Sportakkoord. Zowel cliënten en begeleiders waren toen erg enthousiast over dit initiatief van Pro Persona. De deelnemers speelde met veel plezier en enthousiasme, wat ook merkbaar was in het publiek. Daar zaten zowel passerende cliënten van Pro Persona om hun team aan te moedigen, maar ook het thuisfront van diverse deelnemers was uitgenodigd. Hieruit blijkt maar weer hoeveel een wedstrijd voor mensen kan betekenen. Ook dit jaar, tijdens het tweede seizoen, is Pro Persona weer initiatiefnemer van de competitie en zullen de wedstrijden plaatsvinden op het terrein in Wolfheze.

Met steeds meer betrokkenheid!

Dit najaar zullen AZC Wageningen, Iris Zorg, Woonzorgnet, Pluryn en uiteraard Pro Persona met een groep cliënten deelnemen aan de competitie. Dat is één instelling meer in vergelijking met vorig jaar toen er vier instellingen aansloten. Hieruit blijkt maar weer dat de betrokken partijen graag een stap willen zetten naar een sportievere invulling van de dag. Door het trainen met een doel, en de wedstrijdspanning tonen sommige cliënten veel meer emoties in vergelijking met een normale trainingssessie. Sport is dus niet alleen maar goed voor de lichamelijke gezondheid, maar heeft ook zeker effect op de mentale gezondheid van de cliënten.

Interesse?

Geïnteresseerd in deze zaalvoetbalcompetitie? Iedereen is van harte welkom op vrijdag 25 november vanaf 13.30 in de Brug op het terrein van Pro Persona Wolfheze (Pleinen 1-2, Wolfheze 2).

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen