Titelgevecht Badr Hari en Rico Verhoeven morgen in Gelredome

Foto: Wikimedia

Kickboks-evenement Glory Collission 2 heeft als hoogtepunt het gevecht om de wereldtitel tussen Badr Hari en Rico Verhoeven. Het evenement wordt bezocht door meer dan 26.000 kickboksfans uit binnen- en buitenland die hier lang naar hebben uitgekeken.

Vanmiddag vond op Papendal de weging en traditionele ‘stare down’ van beide kickboxers plaats.

Om dit evenement ordelijk en veilig te laten verlopen, heeft de burgemeester besloten een veiligheidsrisicogebied aan te wijzen. Volgens de politie zijn er bovendien aanwijzingen dat ‘personen met antecedenten op het gebied van geweld en wapens’ het gala gaan bezoeken.

Toelichting veiligheidsrisicogebied

Een veiligheidsrisicogebied is een gebied waarbinnen de Officier van Justitie kan besluiten over te gaan tot preventief fouilleren. Preventief fouilleren is een effectief instrument om ervoor te zorgen dat mensen geen wapens bij zich dragen. Tevens zorgt het ervoor dat zo veel mogelijk wapens in beslag genomen kunnen worden. De bevoegdheid van de burgemeester een veiligheidsrisicogebied aan te wijzen is vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening (artikel 2.8.1).
Het gaat om het gebied rondom Gelredome, station Arnhem Centraal en het horecaconcentratiegebied in de binnenstad. Het veiligheidsrisicogebied gaat in op 21 december 12.00 uur en eindigt op 22 december 05.00 uur.

Zeer druk in de binnenstad

Het evenement in het Gelredome begint om 16.00 uur. De verwachting is dat de bezoekers zaterdag al eerder naar de stad komen. Velen combineren het bezoek aan het evenement met een bezoek aan de binnenstad. Ook wordt verwacht dat fans met het openbaar vervoer naar Arnhem reizen. Rondom het station, het horecaconcentratiegebied en rondom het Gelredome zal het zaterdag extreem druk zijn. Het aanwijzen van het veiligheidsrisicogebied is onderdeel van een breed pakket aan veiligheidsmaatregelen om dit evenement ordelijk te laten verlopen. Daarmee bieden we alle bezoekers een gastvrije ontvangst. Ook zorgen we ervoor dat iedereen op een veilige manier van dit grote sportevenement kan genieten.

Bekijk het besluit enĀ het aangewezen veiligheidsrisicogebied op de kaart.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden