Sportief feest Liever Sportiever

Dovensportvereniging Liever Sportiever bestaat dit jaar 25 jaar en vierde dit met het grootste dovenvolleybaltoernooi van Nederland en een afterparty in Arnhem. Bijna zestig teams uit Nederland en Duitsland namen zaterdag 8 maart deel aan het toernooi, wethouder van Gastel mocht de prijzen uitdelen.

Vanaf 9.30 uur stond Sporthal Valkenhuizen in het teken van het volleybaltoernooi. Liever Sportiever greep het jubileum aan om ook horenden kennis te laten maken met de dovensport. Voor de horenden werd dit ook een bijzondere dag, waarbij de tolken een drukke dag hadden. Volleybalwedstrijden zonder ‘fluitjes’ van de scheidsrechter en een kantine zonder muziek. Het valt op voor iemand die kan horen, voor de dove sporters een gebruikelijk iets.
dob3afiwcwd8qaxf2e54qn0v2
Winnaar wisselbeker: Jurgu Berlin
Naast de gebruikelijke en ongebruikelijke zaken werd er natuurlijk ook gesport. Bijna zestig deelnemende teams speelden tot ver in de middag hun poulewedstrijden. Na de finalewedstrijden was het wethouder van Gastel de eer de prijzen uit te mogen reiken. Team Jugru Berlin wist voor de derde maal het competitie toernooi te winnen en ging met de wisselbeker aan de haal. 
De jubileum dag werd afgesloten met een afterparty in Musis Sacrum: Sencity. Arnhem Nieuws doet hier apart verslag van, zie: Sencity: spectaculair feest in Arnhem
Foto’s: Arnhem Nieuws. Klik op de bovenste foto voor een impressie en foto’s van winnende teams.
  
Meer informatie over dovensport in Arnhem: www.lieversportiever.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
bh9ies57mljh9gf1926cmqh3y
hn2zis6szwa3cireunj110ej7
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen