Politie ontruimt Park Sonsbeek

Foto: 't Grune Hert

Op dinsdagavond 30 maart, bij het mooie weer, is het Sonsbeek park ontruimd door een grote politiemacht. Er waren zeker vijftien politiewagens ter plekke, evenals wagens van handhaving.

De politie en handhaving gingen op linie even voor 20.00 uur het hele park door en mensen moesten direct het park verlaten.

Vergelijkbare acties

Eerder op die dag waren er in meerdere plekken in het land ook al vergelijkbare acties door de politie uitgevoerd. De reden was steeds de drukte en bijbehorende coronamaatregelen.

Avondklok

Uitgelaten jongeren gingen rond de Witte Villa in uit hun dak, met veel bierblikjes bij de hand. Ze maakten ze er een vrolijk feestje van en anderhalve meter afstand houden was er niet bij. Alle mensen in het park werd verzocht direct het park te verlaten en naar huis te gaan, ook in verband met de naderende avondklok. Hoeveel mensen op dat moment in het park aanwezig waren, is nog niet bekend. Het was de laatste dag waarop de avondklok geldt tot negen uur ‘s avonds. Vanaf woensdag verschuift het verbod om zich zonder geldige reden op straat te begeven na tien uur in de avond.

Rondhangen

Verschillende groepjes jongeren blijven vooralsnog rondom de Apeldoornseweg en de Sonsbeekweg rondhangen. Voor zover bekend heeft de politie in Sonsbeek nog geen aanhoudingen verricht of bekeuringen uitgedeeld. Het park ligt momenteel bezaaid met afval, ook prullenbakken puilen op het moment uit.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden