112

Aanhoudingen in Arnhem en Geldrop na ladingdiefstallen

Foto: Politie Arnhem

Drie mannen zijn op heterdaad betrapt bij het leeghalen van een oplegger van een vrachtwagen op verzorgingsplaats de Slenk langs de A50 bij Arnhem. Een 26-jarige man uit Eindhoven en een 36-jarige Colombiaan zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn aangehouden.

De derde man wist te ontkomen.

Melding op verzorgingsplaats Oeienbosch

Agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid kregen donderdagochtend een melding dat op verzorgingsplaats Oeienbosch langs de A67 in Knegsel ongeveer twintig zeilen van opleggers van vrachtwagens waren opengesneden. Uit een Poolse oplegger was van een grote partij dure metalen weggenomen. Getuigen hadden op de parkeerplaats rond drie uur ’s nachts een bestelbus met Duitse kentekenplaten gezien. Die had mogelijk met de ladingdiefstal te maken. Deze getuigen hebben foto’s van de bestelbus gemaakt en het kenteken aan de politie doorgegeven.

Springen uit rijdende bus

Donderdagochtend rond 10.00 uur zagen surveillerende collega’s de bestelbus rijden op de A67 ter hoogte verzorgingsplaats de Meelakker bij Geldrop en gaven de bus een stopteken. Op dat moment rijdt de bestelbus de berm in en springen twee mannen uit de nog rijdende bus en zetten het op een rennen. De bestelbus komt tot stilstand in een greppel. De 30-jarige Roemeen zonder vaste woon- of verblijfplaats komt niet ver en wordt aangehouden, omdat hij zijn enkel heeft verstuikt . Naar de tweede verdachte is nog gezocht met de inzet van een speurhond, maar hij is helaas niet aangetroffen. De bestelbus is in beslag genomen en wordt met de aangetroffen goederen verder onderzocht. De 30-jarige man is in verzekering gesteld en wordt vandaag getoetst door de rechter-commissaris.

Elektronica

Afgelopen nacht zagen politiemedewerkers rond 2.40 uur tijdens een surveillance op de verzorgingsplaats De Slenk bij Arnhem een verdachte situatie. Ze zagen drie mannen met dozen met elektronica van een vrachtwagen met oplegger weglopen en deze dozen in hun voertuig leggen. Toen de agenten de mannen aanspraken, renden twee mannen weg en staken de snelweg A50 over. De man die bij de vrachtwagen stond is meteen aangehouden. Eén van de twee vluchtende mannen is niet veel later aangehouden en overgebracht naar het bureau. De twee verdachten, de man uit Eindhoven en de Colombiaan, zijn ingesloten voor verhoor op verdenking van ladingdiefstal. De 36-jarige Colombiaan stond gesignaleerd voor verplichte DNA-afname in verband met een eerder misdrijf.

Gestolen kentekenplaten

Naast de oplegger waarvan het zeil was opengesneden, stond een grote hoeveelheid dozen op de grond. In het voertuig van de verdachten zijn rond de dertig dozen met elektronica aangetroffen. Deze zijn vermoedelijk uit de oplegger van de vrachtwagen afkomstig. Het voertuig van de verdachten was voorzien van vermoedelijk gestolen kentekenplaten van een voertuig dat bij een garage in Heteren stond. De kentekenplaten waren over de originele waren geplaatst. Het voertuig, de kentekenplaten en de dozen met elektronica zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

Samenwerking

Transportcriminaliteit is een belangrijk onderwerp voor de politie. Samen met het Openbaar Ministerie en andere publieke- en private partijen (Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit, Verbond van Verzekeraars, evofenedex, TAPA, Transport en Logistiek Nederland en het Ministerie van Veiligheid & Justitie) spant zij zich in om alle vormen van transportcriminaliteit aan te pakken om te zorgen voor een integere en veilige transportsector.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen