Integrale controle illegaal gokken

Foto: Pixabay

Drie horecazaken in de Arnhemse wijk Malburgen werden in de avond van 6 februari gecontroleerd op illegaal gokken. De gelegenheden zijn al eerder gewaarschuwd door de burgemeester. Deze keer kregen ze een onaangekondigd bezoek.

Het team bestond uit de Politie, Kansspelautoriteit, Handhaving en de gemeente Arnhem.

Gokzuilen

Het team vermoedde illegale gokzuilen in enkele inrichtingen. Die maken het namelijk mogelijk om op sportwedstrijden te gokken.
Burgemeester Marcouch: “Illegaal gokken ontwricht gezinnen en wijken. Arnhemmers verdienen een wijk die veilig is. Daarom zitten we er bovenop om deze vormen van criminaliteit uit onze wijken te bannen.”
Geen strafbare zaken kwamen aan het licht bij de controle. De gemeente Arnhem zegt ermee door te gaan met meer controles op illegaal gokken.

Foute intenties

Het probleem van illegaal gokken is gelegen in de enorme geldbedragen die hierin rond gaan. Mede om die reden houden de personen zich hiermee bezig. Aanwezigheid van veel (zwart) geld trekt vaak personen met foute intenties. Daardoor ontstaat het risico op conflicten en dus een gevaar voor de openbare orde en de veiligheid.

Gebrek aan toezicht

Bijkomende problemen zijn vaak het gebrek aan toezicht op het gokken. Daardoor bestaat een groter risico dat mensen (vaak jongeren) een gokverslaving ontwikkelen en afhankelijk worden. Deze jongeren lopen het risico om in de macht te blijven van deze wereld als ze zich daarmee eenmaal inlaten.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden