Woonhuizen in Arnhem en Zevenaar gesloten na onderzoek naar XTC

Foto:

De politie heeft in een lopend onderzoek naar drugs meerdere aanhoudingen verricht. Er zijn inmiddels twee woonhuizen door de gemeente gesloten, in Arnhem en Zevenaar.

Op 30 oktober werd een woonhuis aan de Stadhoudersstraat in Arnhem al gesloten en op 14 november werd een woning aan de Tolsingel in Zevenaar gesloten. De aanleiding van dit onderzoek was een MMA (Meld Misdaad Anoniem) melding.

Vijf aanhoudingen

Tijdens het onderzoek heeft de politie invallen gedaan in woonhuizen in  Zevenaar en Arnhem. Hierbij zijn in totaal vijf aanhoudingen verricht. Het gaat om drie mannen en twee vrouwen, afkomstig uit Zevenaar en Arnhem, in de leeftijd van 32 tot 53 jaar. Van de vijf verdachten is er één persoon inmiddels vrijgelaten (maar nog wel verdachte). De overige vier personen zitten in voorlopige hechtenis.

Allen worden ervan verdacht betrokken te zijn bij grootschalige productie en handel in de XTC.

Resultaten doorzoeking

Bij de doorzoekingen in de woonhuizen zijn meerdere vuurwapens, diverse steekwapens, tientallen kilo’s amfetamine, tienduizenden pillen XTC en honderden kilo’s grondstoffen voor de productie van drugs aangetroffen.

De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen in dit onderzoek volgen.

Waar meld ik drugsoverlast?

Bel met de politie (0900-8844) als u vermoedt dat er in uw buurt of wijk wordt gehandeld in drugs. Want de politie kan de drugsbestrijding niet alleen doen en heeft uw hulp nodig.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden