Steekincident aan het Willemsplein in onderzoek

Foto: Arnhem Nieuws

Vrijdagavond 8 november rond 19.25 uur werd een ruzie bij een supermarkt aan het Willemsplein gemeld. Politieagenten waren snel ter plaatse en zagen bij de ingang van de supermarkt een gewonde man liggen.

Hij bleek neergestoken met een mes. Daarop waarschuwden de agenten de ambulancedienst en zetten de omgeving af voor onderzoek.

Eerste hulp verleend

Twee omstanders ontfermden zich over de gewonde man en verleenden eerste hulp. Daarna is het slachtoffer, een 24-jarige inwoner van Velp, met een ambulance naar het Rijnstate ziekenhuis overgebracht voor de nodige medische zorg. Agenten spraken met enkele getuigen. Verder kwam forensische opsporing ter plaatse en deed sporenonderzoek.

Scooter gestolen

De verdachte, een nog onbekende man, zou zijn weggerend in de richting van het centrum. Kort daarop meldde zich een jongeman bij de agenten. Die vertelde dat zijn scooter voor het bezorgen van maaltijden gestolen was. Een andere getuige belde de politie later dat hij een scooter van een bezorgservice zag liggen op Hoogte 80. Ook op die plek deed de politie sporenonderzoek. Vervolgens namen ze de scooter in beslag voor verder onderzoek. Mogelijk is er een verband tussen het steekincident en de scooterdiefstal .

Getuigenoproep

De Districtsrecherche in Arnhem onderzoekt de zaak verder. Getuigen van het steekincident of ruzie die daaraan vooraf zou zijn gegaan, die nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht om contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844. Dat geldt ook voor mensen die gezien hebben dat een scooter werd gestolen in de omgeving van het Willemsplein of achtergelaten op Hoogte 80 en wellicht meer kunnen vertellen over (het signalement van) de verdachte.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden