Vanavond vrijwillige alcohol- en drugstesten in centrum Arnhem

Foto: pixabay

Bezoekers van het centrum van Arnhem kunnen vanavond, 25 oktober, een alcohol- of drugstest laten afnemen. Het campagneteam zal bezoekers actief aanspreken en op vrijwillige basis een alcohol- of drugstests afnemen bij bestuurders.

De actie maakt deel uit van de campagne ‘Rijden Zonder Invloed’, waarin aandacht wordt gevraagd voor de gevolgen van rijden onder invloed van alcohol, drugs en zware medicijnen.

‘Rijden Zonder Invloed’

Hoewel iedereen weet dat rijden onder invloed gevaarlijk is stappen er nog steeds mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken. De actie maakt deel uit van de campagne ‘Rijden Zonder Invloed’. Hierin vraagt het campagneteam aandacht voor de gevolgen van rijden onder invloed van alcohol, drugs en zware medicijnen.

Bakfiets vol alcohol- en drugstesten

Met een bakfiets vol alcohol- en drugstesten gaat het campagneteam het centrum in en spreekt tussen 20:00 en 02:00 uur bezoekers actief aan. Bestuurders kunnen op vrijwillige basis een alcohol- of drugstest laten afnemen. Blijkt uit de test dat de automobilist geen drugs en/of alcohol heeft gebruikt? Dan ontvangt de bestuurder een presentje. Voor automobilisten met een te hoog alcohol- of drugspercentage in hun bloed, zoekt het campagneteam voor een alternatieve vervoersmogelijkheid.

Een heldere blik

Autorijden vraagt om een heldere blik. Stap dus niet met alcohol, drugs en zware medicijnen achter het stuur. Vanuit de campagne worden automobilisten op allerlei plekken opgeroepen om de afspraak ‘Rijden zonder invloed, daar ga ik voor’ te maken. Doe ook mee door op www.rijdenzonderinvloed.nl op de speciale button te klikken.

Zelf beleven en ervaren

Het campagneteam is in Overijssel en Gelderland op pad met activiteiten op allerlei locaties, zoals festivals, evenementen en (rij)scholen. Alles draait daarbij om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat je zelf tot de conclusie komt dat rijden onder invloed geen goed idee is. Op de website www.rijdenzonderinvloed.nl is meer informatie te vinden. 

Dé partner voor verkeersveiligheid

De campagne ‘Rijden Zonder Invloed’ is een initiatief van het ROV Oost-Nederland, dé partner in Gelderland en Overijssel voor verkeersveiligheid. Met hun kennis van verkeersveiligheid en van het gebied brengen zij de juiste partners bij elkaar en initiëren ze projecten. Ze richten zich daarbij op gedragsbeïnvloeding van de weggebruikers. De ambitie? Iedereen elke dag weer veilig thuis! Het ROV Oost-Nederland is een initiatief van de provincies Overijssel en Gelderland.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden