Prijswinnaars scholierenwedstrijd op 24 april bekend

apr 22 , 15:37 Onderwijs
euroregionrijnwaalscholierenwestrijd2023 24bz 66213128321be
Wie gaat de Euregionale Scholenwedstrijd 2023-24 winnen? Nog maar een paar dagen, en dan weten de deelnemende scholieren aan de Euregionale Scholenwedstrijd of hun inzending in de prijzen is gevallen.
Op woensdag 24 april worden de prijswinnaars tijdens een grote prijsuitreiking in Burgers’ Zoo in Arnhem in het zonnetje gezet.

Thema democratie

Circa 300 Nederlandse en Duitse scholieren hadden zich voor de vijfde editie van deze wedstrijd aangemeld, die door de Euregio Rijn-Waal wordt georganiseerd. “We hebben veel mooie inzendingen van scholen uit Boxmeer, Wageningen en Helmond en van diverse Duitse scholen ontvangen,” aldus Heidi de Ruiter van de Euregio Rijn-Waal. Het was voor de vierkoppige jury daarom niet eenvoudig om per categorie te bepalen welke inzendingen het beste waren. “Alle scholieren hebben ontzettend veel tijd en moeite in hun inzending gestoken en enorm
hun best gedaan om een creatieve inzending rondom het thema democratie te maken, dus het was
niet gemakkelijk,” vertelt De Ruiter. Hiervoor hadden ze enkele maanden de tijd.

Kennismaking

In november en december 2023 stonden verschillende workshops en een kennismaking met de deelnemers uit het
buurland op de agenda. Daarna konden de scholieren aan de slag met hun inzending. De creativiteit van de scholieren kende hierbij geen grenzen: de inzendingen liepen uiteen van onder andere podcasts, story’s op social media en video’s tot presentaties en songteksten.
esw logo groot

Winnaars staan vast

Nu staan de winnaars vast. Wie tot de gelukkigen behoren, blijft echter tot woensdag 24 april een zorgvuldig bewaard geheim. Die dag worden de prijswinnaars in Burgers’ Zoo in Arnhem bekendgemaakt. “Het wordt een feestje,” belooft De Ruiter alvast. Naast de bekendmaking van de winnaars bevat het programma nog enkele andere leuke onderdelen. De aanwezige scholieren kunnen bovendien uitkijken naar een mooie verrassing aan het einde van de prijsuitreiking.
Meer informatie is te vinden hier .