Geslaagde expositie Bloemstylist en Festival Goed Groen

mei 04 , 10:30 Onderwijs
expositie bloemstylist 2 2024 fotograaf marjanne eikelboom
Op 25 april was er een Expositie Bloemstylist bij Aeres Velp. Er was prachtig bloemwerk gemaakt door alle studenten en leerlingen van de opleiding.
Ook was er een Festival Goed Groen voor het gebouw, het goed bezocht was ondanks het weer. "Wat kunnen we met elkaar terugkijken op een zeer geslaagde editie van het Festival Goed Groen en de Bloemexpositie. Ondanks het koude weer zijn de bezoekersaantallen enorm meegevallen, hebben de foodtrucks goed gedraaid en kijken de standhouders zeer tevreden terug. Iedereen die ik gesproken heb sprak vol lof over ons festival. We zijn hierin echt uniek. De hele entourage, de styling, het binnen en buitenterrein en natuurlijk het prachtige bloemwerk gemaakt door al onze studenten en leerlingen maken het echt een uitje voor velen,” aldus directeur van Aeres (V)MBO Velp Marieke Kersten.

Expositie Bloemstylist

Het toetswerk van de studenten was kleurrijk, bijzonder en inspirerend voor de bezoekers. Er kwamen heel veel mensen kijken naar het resultaat van hard werken aan objecten, boeketten en kunstzinnige draagbaren arrangementen. Zo heeft iedere student zijn of haar eigen stijl ontwikkeld. Dat is heel goed te zien in het bloemwerk waar gewerkt werd met duurzame materialen en natuurlijke bloemen. De school is trots op haar studenten.

Festival Goed Groen

Met zo’n dertig marktkramen (van onder andere sieraden, tassen, houtsnijwerk en (vintage)kleding/boeken en vijf foodtrucks was er van alles te koop voor de ruim 1750 bezoekers. Natuurlijk verkocht de school traditioneel zelf perkgoed en planten en werkten leerlingen uit leerjaar 1 vmbo aan een opbrengst (nu nog niet bekend) voor Edukans. Er was voor jong en oud wat te doen, van workshops zaadbommen maken, bloemtaartjes maken en figuurzagen tot het lopen van een blotevoetenpad en een rondje in de zweefmolen. Dit alles met gezellige live muziek van de band Lianne en Friends.

Wil jij dit ook leren?

Dat kan. Schrijf je in voor de extra proeflessen die op 30 mei gehouden worden voor de opleidingen:
  • Hovenier
  • Biologische teelt
  • Bloemstylist
Meld je aan via de agenda op de website .
Op 11 juni is er nog een Werf en Match Informatieavond waar alle vragen gesteld kunnen worden aan docenten, studenten en leerbedrijven.

Praktische informatie

Aeres (V)MBO is aan de Pinkenbergseweg 5f, 6881 BA Velp.
E-mail: [email protected] . Telefoon: 088-020 5200.