HVHL studenten ontvangen beurs van toekomstige werkgever

Foto: HVHL

34 studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein ontvingen vorige week een studiebeurs van maar liefst €1000,- van Waterschap Vallei en Veluwe. Het waterschap is een van de vele werkgevers die niet kunnen wachten tot talentvolle studenten hun diploma behalen en klaar zijn voor de arbeidsmarkt.

De hbo-studenten, afkomstig van zeven verschillende studierichtingen, zijn verguld met dit financiële duwtje in hun rug. Chananja Riepma, student Kust- en Zeemanagement, is blij met het nieuwe netwerk dat ze bij het waterschap heeft aangeboord, maar ook met de geldelijke ondersteuning: “Dankzij deze beurs kan ik een half jaar op IJsland gaan studeren.”

Veranderingen vragen om transitie-experts

Met de jaarlijkse studiebeurzen uit het Blauw Deltalentenfonds wil Waterschap Vallei en Veluwe studenten stimuleren om voor een carrière in de watersector te kiezen. Afgestudeerden met hbo-opleiding op het gebied van water, maar ook klimaat, natuur, dieren, landbouw, business of voeding, zijn gewild op de arbeidsmarkt. Met alle veranderingen in klimaat en maatschappij zijn jonge professionals die transities kunnen begeleiden harder nodig dan ooit. Dat blijkt ook uit het enthousiasme voor de Carrièredag op 17 november aanstaande waar meer dan honderd werkgevers zich zullen presenteren aan de studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein.

Bezoek een open dag op Hogeschool Van Hall Larenstein

Voor iedereen die meer wil weten over de hbo-opleidingen voor de toekomst organiseert Hogeschool Van Hall Larenstein open dagen. Op 12 november in Leeuwarden en 19 november in Velp is er alle gelegenheid om kennis te maken met studenten en docenten en uitgebreid sfeer te proeven. Op www.hvhl.nl vind je nadere informatie en kun je je aanmelden.34 studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein ontvingen vorige week een studiebeurs van maar liefst €1000,- van Waterschap Vallei en Veluwe. Het waterschap is een van de vele werkgevers die niet kunnen wachten tot talentvolle studenten hun diploma behalen en klaar zijn voor de arbeidsmarkt.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen