Aeres mbo-voorronde skills Heroes Hovenier en informatieavond

Foto: Marjanne Eikelboom

Bij Aeres werden de voorronde tuinaanleg gehouden in de kas van de Velpse groene mbo-school. Inzet: twee tickets voor de kwalificatiewedstrijd op 3, 4 en 5 november bij IPC Schaarsbergen in Arnhem.

Twan Geven en Willem Mateman van Aeres MBO Velp gaan als eerste door, als tweede eindigden Julian Goud en Wouter Piek van Aeres MBO Velp. Evert de Haan en Niels van Bremen vormden het team van Aeres MBO Almere. Ze werden derde, mét extra complimenten van de jury. Ze deden voor het eerst mee aan zo’n wedstrijd Tuinaanleg en voerden een aantal onderdelen voor de eerste keer uit.

Landelijke finale

Op de kwalificatiewedstrijden strijden in totaal twaalf teams voor deelname aan de landelijke finale in Hardenberg op 10, 11 en 12 januari 2023. Naast Aeres MBO zijn er teams van Clusius, Curio, Lentiz, Yuverta, Zone.college, Scalda en Terra. De Nationale Wedstrijd Hovenier wordt georganiseerd door de Koninklijke vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG).

Werf en Match Informatieavond 10 november

Om te zorgen dat we genoeg vakmensen kunnen opleiden laten we toekomstige studenten nu de school al zien. Mocht er een coronagolf komen dan is de mogelijkheid tot sfeerproeven en informatie uit eerste hand er in ieder geval geweest. De Werf en Match Informatieavond bij Aeres MBO Velp is op 10 november tussen 18.00 en 20.00 uur op de Pinkenbergseweg 5f in Velp. Naast studenten en docenten zijn er leerbedrijven aanwezig om vragen aan te stellen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen