Informatieavond op 11 oktober voor voortgezet vrijeschoolonderwijs Arnhem

Foto: Leerpark Arnhem

Vanaf schooljaar 2023-2024 wordt op Leerpark Arnhem gestart met vrijeschoolonderwijs. De voorbereidingen vinden dit schooljaar plaats.

De school speelt hiermee in op de stijgende vraag naar deze vorm van onderwijs in de regio.
Het vrijeschoolonderwijs is een vorm van onderwijs waarin de ontwikkeling van het kind, denken, voelen en handelen, centraal staat. Het gaat om onderwijs dat wil aansluiten bij de beleving van kinderen en naast het behalen van een passend diploma gericht is op een brede en evenwichtige persoonsvorming.

Middelbaar vrijeschoolonderwijs uit Arnhem en omgeving

In Arnhem zijn momenteel twee vrijescholen voor basisonderwijs. Leerlingen uit de bredere regio Arnhem (Doetinchem-Arnhem-Ede) moeten voor voortgezet vrijeschoolonderwijs nu nog ver reizen naar Nijmegen, Zutphen of Zeist. Twee enthousiaste ouders, Renate Spreij en Gijs Meijer, benaderden vanuit hun initiatiefgroep Waldorfcollege, het schoolbestuur Christelijke Onderwijs Groep (COG) met de vraag om in Arnhem een vrijeschool voor voortgezet onderwijs te starten. Na diverse onderzoeken en gesprekken met verschillende partijen is het nu een feit: middelbaar vrijeschoolonderwijs in Arnhem voor leerlingen van alle basisscholen uit Arnhem en omgeving!
“We zijn er trots op dat we met deze nieuwe vorm van onderwijs kunnen starten. Het enthousiasme vanuit de ouders zorgt voor een mooie samenwerking met het Leerpark. We werken toe naar een mooie nieuwe school in één van de torens in ons gebouw,” aldus Geke Kersten, directeur Leerpark Arnhem.

2023-2024 start dé vrijeschool voor voortgezet onderwijs in Arnhem

vrijeschoolonderwijs
Arenheem College

Met ingang van schooljaar 2023-2024 start op Leerpark Arnhem dé vrijeschool voor voortgezet onderwijs in Arnhem en omgeving.Eén van de torens wordt volledig ingericht voor de toekomstige vrijeschoolleerlingen  met een eigen ingang. Het gebouw heeft prachtige ruimtes en faciliteiten om dit type onderwijs breed aan te kunnen bieden. Er wordt gestart met een klas 1 (klas 7 vrijeschool). Klas 2 (klas 8 vrijeschool) start het jaar daarna. De volgende niveaus worden aangeboden: vmbo kader tto en met vwo.

Wat houdt een vrijeschool precies in?

Vrijeschoolonderwijs is gebaseerd op het antroposofische mensbeeld. Grondlegger daarvan is de Oostenrijkse filosoof Rudolf Steiner. Zijn pedagogische visie was dat elk kind zich moet kunnen ontwikkelen tot een innerlijk vrij, zelfstandig en verantwoordelijk mens. Cognitieve vaardigheden zijn hierbij gelijkwaardig aan emotionele, sociale en kunstzinnige vorming.

Vrijeschoolonderwijs op Leerpark Arnhem

We zien leerlingen als ontdekkingsreizigers. Als jouw gids helpen wij je om zelf de wereld van nu te verkennen. Samen slaan wij de weg in naar de toekomst. Dat doe je vanaf schooljaar 2023-2024 op de vrijeschool van Leerpark Arnhem.
Meer inhoudelijk informatie over het onderwijs vind je HIER.

Informatieavond voor ouders en leerlingen van alle basisscholen

Vanaf september 2023 biedt Leerpark Arnhem vrijeschoolonderwijs aan kinderen met een schooladvies van vmbo-kader tot en met vwo. Op dinsdag 11 oktober organiseert Leerpark Arnhem een informatieavond voor ouders en leerlingen van alle basisscholen. Op deze avond wordt tussen 17.30 en 19.00 uur voorlichting gegeven over dit nieuwe onderwijsconcept. Aanmelden voor deze avond kan via www.leerpark-arnhem.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen