Computerleercentrum Elderveld biedt ondersteuning op afstand

Foto: computerleercentrum

In verband met de coronamaatregelen is het computerleercentrum in Elderveld tijdelijk gesloten. Maar in de tussentijd kan het je helpen met ondersteuning op afstand door middel van Windows 10 Quick assist.

Met deze standaard in Windows 10 aanwezige handige app is het mogelijk om computerhulp op afstand te vragen of te geven.

Contact tussen twee computers

Via een externe verbinding wordt er contact gemaakt tussen de twee computers en wordt het scherm gedeeld. Over veel onderwerpen kan ondersteuning op afstand worden aangevraagd en in overleg met jou worden ingepland. Voor meer informatie kun je contact op nemen met: Pieter Eilers, tel. 06 1290 3490 of via e-mail: [email protected]. Zie voor meer informatie ook: www.mediatrefpuntarnhem-zuid.nl.

Digitale zelfstandigheid senioren

Ook van senioren wordt verwacht dat zij meer zelfredzaam zijn. Zo is het steeds meer vanzelfsprekend dat ook zij over vaardigheden beschikken voor
bijvoorbeeld e-mailen, internetbankieren, sociale media en aangifte doen voor de belasting. De doelstelling van het computerleercentrum is het bevorderen van de digitale zelfstandigheid, waar in deze tijd steeds meer om wordt gevraagd zoals computer-, tablet en mobiele telefoongebruik. De docenten zijn gespecialiseerde, enthousiaste vrijwilligers.

Informatie

Wil je ook je kennis verruimen, of ken je iemand in jouw omgeving, dan zijn de inloopochtenden een prima gelegenheid om je te laten informeren.
Je bent, nadat je een telefonische afspraak hebt gemaakt, van harte welkom in de Gaanderij van de SWOA, Driemondplein 1, Elderveld.

Meer weten over gebruik van mobiele telefoon of tablet?

Laat het computerleercentrum weten of je meer over het gebruik van een mobiele telefoon of tablet wil weten en aan een cursus, die het centrum aan het ontwikkelen is, zou willen deel nemen. De voornemens zijn om in januari een informatiebijeenkomst te organiseren, waar je je nu al voor aan kunt melden, zodat jouw vragen kunnen geïnventariseerd worden.
In deze cursus wordt de basis van een smartphone en tablet met het besturingssysteem Android behandeld. Er wordt uitleg gegeven over het besturingssysteem en de beveiliging van het apparaat, maar ook over de veelgebruikte mogelijkheden, zoals internetten, e-mailen, bellen en apps gebruiken.
Voor meer informatie kun je contact op nemen met: Pieter Eilers, tel. 06 1290 3490 of via e-mail: [email protected]. Zie voor meer informatie ook: www.mediatrefpuntarnhem-zuid.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden