Waarschuwing voor kans op gladheid

02 feb 2015, 00:34 Nieuws
Vanavond en vannacht trekken buien vanuit het noordwesten over het land, in de regio Arnhem kan dit sneeuw opleveren. Het KNMI heeft een waarschuwing afgegeven voor kans op gladheid en winterse buien (code Geel). In de ochtendspits kan dit extra drukte veroorzaken, maar de grootste problemen worden niet in deze regio verwacht.
De weerdiensten verwachten de meeste buien in het zuidwesten van het land en in een later stadium in Brabant en Limburg. Voor de overige regio’s is de verwachting dat de buien een lokaal karakter hebben. Het kan dus tijdens de ochtendspits ‘ gekkenhuis ’ worden zoals afgelopen week, maar de kans is net zo groot dat er niets aan de hand is.
De buien houden de hele maandag aan, ook in de avondspits kan dit extra drukte opleveren. De Verkeersinformatiedienst (VID) en de ANWB voorspellen echter de grootste problemen in het zuidwesten van het land, maar door het lokale karakter van de buien is het moeilijk te voorspellen.
Check de meest actuele voorspellingen voor het verkeer op de websites van de VID en de ANWB . Kijk voor het meest actuele weer in de regio Arnhem op arnhem.nieuws.nl/weer
Overigens wordt het vanaf dinsdag droger, maar wel kouder. Pas in het weekend wordt zachter weer – en dus opnieuw neerslag – verwacht.