Pleyade en
Vivare hebben de handen ineengeslagen. Samen hebben ze ervoor gezorgd dat locatie Waalstaete van Pleyade is overgegaan op een duurzame warmtevoorziening van Vattenfall.
Voor de kerst van 2021 zijn alle werkzaamheden afgerond en is Waalstaete volledig aangesloten op het warmtenet van Vattenfall.
277 ton CO2 per jaar minder
Met het aansluiten op het warmtenet is er geen gas meer nodig voor het verwarmen van het pand en het water. "We verbruikten bij Waalstaete zoveel aardgas, dat hierbij 277 ton CO2 per jaar vrijkwam. Door de aansluiting op het warmtenet, besparen we tachtig procent ten opzichte van gas. Dit is een besparing van 222 ton CO2 per jaar," aldus Bas Leijser, projectmanager vastgoed bij Pleyade. De overstap naar het warmtenet van Vattenfall is soepel verlopen, ook dankzij bouwconcern Van Wijnen en technische dienstverlener Kemkens.
Vivare
Voor Vivare staat duurzaamheid hoog op de agenda. Als eigenaar van dit pand en dus als verhuurder wilde Vivare de centrale verwarming graag inruilen voor stadswarmte. "Zo zorgt Vivare er mede voor dat de bewoners van Pleyade er warm én groen bijzitten in de toekomst, mooi om te zien dat dit nu gerealiseerd is," aldus Eric Angenent (directeur-bestuurder Vivare).
Op deze manier is Pleyade op weg naar een duurzame toekomst en dragen zij hun steentje bij. Waalstaete is de zesde locatie van Pleyade dat geen gas meer gebruikt of alleen voor het verwarmen van het gebouw. Vanuit de Green Deal heeft Pleyade zich verbonden aan de CO2-doelen voor 2030 en 2050. Momenteel is de organisatie druk met de CO2-routekaart om zo te kijken welke stappen er nog meer gezet kunnen worden.
Fleecedeken
Om dit heugelijke feit met bewoners van de locatie te delen, is iedereen op 23 februari 2022 verrast met een fleecedeken met de tekst Warmte is het mooiste dat je kan delen. Passende woorden om de succesvolle samenwerking tussen Pleyade, Vivare en warmtebedrijf Vattenfall samen te vatten.