Recovery Divers duiken naar telefoon in Arnhem

30 mei 2023, 17:53 Nieuws
dive ga4926c3b5 1280
Wij (Imion en Sven) zijn al een tijdje aan het duiken voor Recovery Divers. Een paar dagen geleden kregen we een bericht in de groepsapp; wie er tijd heeft voor een recovery in Arnhem.
Sven en ik belden elkaar en we besluiten deze leuke aanvraag aan te nemen. Onze agenda’s zijn druk maar met wat puzzelen konden we voor die avond afspreken om 21.15 uur.

Het voorval

We waren mooi op tijd, Rob (die zijn telefoon kwijt is) had netjes de locatie aangegeven van het verliezen van zijn telefoon. Rob heeft vogels staan voeren. Na het voeren stapt hij in zijn auto en is zijn telefoon kwijt. Omdat hij ook een werktelefoon heeft belde hij meteen zijn andere nummer: buiten bereik. Dan is 1 en 1 eigenlijk wel 2. Die moet tijdens het voeren in het water zijn gevallen.

Duiken

Tijdens het voeren had hij op een stuk gestaan van circa zes meter. Als we rekening hielden met zijn worp kwamen we op een gebied van zo’n 6 x 3 meter. De waterkant is drassig, dus we moeten eerst goed kijken hoe we het water in kunnen gaan.
Terwijl Sven zijn pak aan doet bouw ik zijn duikset op. De trap zetten we in het water en Sven stond binnen de kortste keren in het water.
De trap stond niet bij de zoek locatie. Dus Sven moest eerst nog een paar meter zwemmen. Daarna zakte hij langzaam naar de bodem. Het was er 1,5 meter diep.
Eerst vonden we een kinderfiets en deze legden we aan de waterkant. Daarna een metalen staaf en een paar opgerolde kentekenplaten. En dan wordt het even stil. Even geen signaal.

Telefoon gevonden

Een nieuw signaal, helaas was het een vies blok metaal. Direct weer een signaal, ja hoor daar was hij, de telefoon was gevonden. Rob was blij dat zijn telefoon weer terug was.
Sven kon er weer uit, nat en nog stinkend naar de modder maakten we samen een foto.
We hebben toen weer iemand erg blij gemaakt en dat in 12 minuten! Wij zijn klaar voor het volgende avontuur.