Opening Sportboulevard op zaterdag 13 april

apr 11 , 9:04 Nieuws
arnhem sportboulevard plattegrond v04 1
Op zaterdag 13 april om 12.00 uur geven staatssecretaris Eric van de Burg en wethouders Paul Smeulders en Bob Roelofs het startschot voor de nieuwe Sportboulevard aan de Rijnkade in Arnhem.
De Sportboulevard is ontworpen om mensen van alle leeftijden en achtergronden samen te brengen. De Sportboulevard, gelegen voorbij de John Frostbrug en nabij de opvangschepen voor vluchtelingen, is uitgerust met diverse sporttoestellen en faciliteiten, waaronder een voetbalveld, basketbalvelden, fitnesstoestellen en meer. De kade zal ook sfeervol worden aangekleed met festivaltenten, picknicktafels en kraampjes. De boulevard is bedoeld voor de bewoners van de vluchtelingenschepen van COA en Leger des Heils en de bewoners van Arnhem.

Diverse sportclinics

Vanaf 11:30 uur wordt gestart met een divers aanbod aan sportclinics, geleid door ervaren sportcoaches van Sportbedrijf Arnhem, gevolgd door de officiële opening om 12:00 uur beneden op de kade bij het Havenmeesterkantoor, Nieuwe Kade 25, Arnhem.

Programma voor de opening op 13 april:

  • 11.30 uur: Start met open sportlessen.
  • 12.00 uur: Officiële opening door staatssecretaris Eric van der Burg (JenV), wethouders Paul Smeulders (Vluchtelingen) en Bob Roelofs (Sport).
  • 12.30 uur: Verdere deelname aan sportieve activiteiten tot 15.00 uur.

Verbinding door middel van sport

De opening van de Sportboulevard is een onderdeel van een breder cultuur- en sportprogramma in Arnhem, bedoeld om bewoners van de opvangschepen, vluchtelingen elders en omwonenden te verbinden. Daarnaast vindt de gemeente het belangrijk om mensen te helpen die zijn gevlucht voor oorlog en geweld. Dat gebeurt onder andere door opvang, werkaanbod, integratiehulp en vanaf vandaag ook met sport.
Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), het Leger des Heils en Sportbedrijf Arnhem.
Bekijk wat er te doen is op: www.sportinarnhem.nl
opening sportboulevard49