Opening nieuwe vaste tentoonstelling Museum Bronbeek 16 augustus

01 aug , 9:00 Nieuws
bronbeektehuis het hoofdgebouw foto louis meulstee
Op vrijdag 16 augustus is een nieuwe vaste tentoonstelling over kolonisatie, oorlog en onafhankelijkheid van Indonesië in Museum Bronbeek geopend.
De tentoonstelling wordt geopend door minister van Defensie Ruben Brekelmans en kolonel Gerard van Kuijck, commandant Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek.
Van trofeeëngalerij naar kennis en educatie
Museum Bronbeek is een rijksmuseum over de koloniale militaire geschiedenis van Nederland. De nieuwe tentoonstelling vertelt het complexe verhaal van de Nederlandse koloniale aanwezigheid in Indonesië tussen 1816 en 1962.
De vaste tentoonstelling van Museum Bronbeek toont het verhaal van de opkomst en ondergang van Nederland als koloniale mogendheid in Azië. De verovering en het bestuur, de samenleving, de oorlogen en de strijd voor onafhankelijkheid. Tot slot gaat de tentoonstelling over hoe we in Indonesië en in Nederland terugkijken op deze gedeelde geschiedenis.
Unieke ervaring
Aan de hand van persoonlijke verhalen, objecten, foto’s en video’s wordt de geschiedenis verteld. Elk museumbezoek wordt hierdoor een unieke ervaring, Door vaker het museum te bezoeken worden diverse perspectieven ervaren. Museum Bronbeek daagt de bezoeker uit om zelf een mening te vormen.
Het oudste veteranenhuis van Nederland
In het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek wonen ook veteranen. Zij zijn bij verschillende missies ingezet, onder hen zijn nog KNIL-veteranen, Indiëgangers en veteranen van recentere missies van Nieuw Guinea tot aan Irak. Het museum, het tehuis en het congrescentrum en Indisch restaurant, maken een bezoek aan Landgoed Bronbeek een unieke ervaring.
Kijk ook naar de website voor meer informatie, zoals openingstijden en adres.