Muziekzomer Gelderland: Blaas mee! op 27 juli in Rozet

23 jul , 12:23 Nieuws
blaas mee musiekzomer gelderland31
Weet jij hoe een klarinet klinkt? Hoe superlaag een tuba kan? En hoe lang is de schuif van een trombone eigenlijk?
 Kom er achter en probeer het uit op deze Blaas Mee!-dag bij Rozet in Arnhem op 27 juli.
Ervaring of kennis niet nodig
Er is een instrumententuin waarbij je de mogelijkheid hebt om zelf op verschillende muziekinstrumenten te blazen. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Ervaring of kennis van blaasinstrumenten is niet nodig. Schrijf zaterdag 27 juli in de agenda en neem je vrienden, ouders of buren gezellig mee.
Workshops, optredens
Er zijn diverse workshops en optredens. Ook de supergetalenteerde jazz-trompettist Bram van de Glind, is aanwezig. Hij is dit jaar de Muziekzomer Gelderland young artist in residence en mag daardoor een paar bijzondere projecten op touw zetten. Blaas Mee! is er één van.
Entree en deelname aan de workshops is gratis.
  • 11.00 – 16.30 uur: Play in met Ali Groen voor blazers mét orkestervaring van alle niveaus’s. Neem je blaasinstrument mee. Wil je deelnemen aan deze workshop? Meld je dan aan hier
  • 13.00 – 16.00 uur: Loop binnen bij de Phion Instrumententuin en ontdek welk blaasinstrument helemaal bij jou past.
  • 13.30 uur: Jazztrompettist en young artist in residence Bram van de Glind geeft een tof optreden mét meet and greet.
  • 14.00 en 15.00 uur: Altijd al een keer trombone willen spelen? Kom dan langs bij de workshop pBone (plastic trombone) met Mr. pBone. In no time tover je de coolste klanken uit dit coole instrument. En het leuke is: je hebt helemaal geen muzikale ervaring nodig. Iedereen kan meeblazen.
Schrijf zaterdag 27 juli in de agenda, meld je aan en neem je vrienden, ouders of buren gezellig mee.
Samenwerking
Blaas Mee! is een samenwerking tussen de Nationale Jeugdorkesten Nederland en Rozet, en komt tot stand met diverse lokale partners, zoals De Muziekmakerij, ArtEZ, Phion en Cultuur Oost. Ook worden leden van regionale orkesten uitgenodigd.
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de BNG Bank Muziekprijs.