Iedereen kan meedoen met de vredesweek 14 - 22 september

11 sep , 15:40 Nieuws
oud katholieke kerk arnhem nijmegen vredesweek 6 1
Gedurende de vredesweek van 14-22 september ontvangen de deelnemers dagelijks een vredesmail.
Deze zijn geschreven door auteurs vanuit diverse stromingen. Ze worden afgesloten met een persoonlijk gebed voor de vrede. Vanwege de uitgestrektheid van de Arnhems- Nijmeegse Oud-Katholieke parochie is vorig jaar gestart met dit initiatief.
'Thuispelgrimage voor de Vrede'
Als er in de eigen omgeving geen vredesactiviteiten georganiseerd zijn, als men door tijdgebrek of immobiliteit er niet aan kan deelnemen of als de fysieke stap te groot is, dan is er de 'thuispelgrimage voor de Vrede'.
De vredesmail verspreid zich onder het land parochies en gemeenten die dit omarmen en zich erbij aansluiten en geeft aan de kleine parochie Arnhem-Nijmegen veel vertrouwen. “Dit bewijst dat we met onze laagdrempeligheid veel mensen bereiken en inspireren,” aldus initiatiefnemer Bas Meisters. Het voordeel van deze activiteit: iedereen kan meedoen, gewoon thuis, op een moment dat je schikt. ”Weten dat velen die dag met jou dezelfde mail lezen en hetzelfde gebed bidden is al inspirerend.”
Wil je hieraan deelnemen?
Geef je dan op bij [email protected].
Speciale vesper voor de vrede
De Oud-Katholieke kerk Arnhem houdt op zaterdag 14 september om 19.00 uur een speciale vesper. In deze gebedsdienst zullen namens deelnemers vredeskaarsen worden ontstoken. Deze branden de negen dagen van de vredesweek om het gebed te onderstrepen.
  • Gebedsdienst in de Oud-Katholieke Parochiekerk Arnhem aan de  Adolf van Nieuwenaarlaan 3, 6824AM Arnhem.
  • Voorganger is Rudolf Scheltinga.
  • Na afloop is er gelegenheid tot napraten bij koffie of thee.
  • Wie een kaars wil laten branden kan €5, - overmaken op rekening NL50 TRIO 0320 5127 46 t.n.v. Parochie van de H Willibrordus Arnhem onder vermelding van vredeskaars en jouw naam.