Hoe het samen maken van een film mensen helpt die leven in een armoedesituatie

04 mei 2022, 9:00 Nieuws
focusalleen sukkels6
Op 3 april ging de film Alleen Sukkels Hebben Het Druk in prèmiere. Het was zo druk dat we stoelen te kort kwamen om alle geïnteresseerden een plek te geven.
Daarom was er nóg een extra vertoning afgelopen zondag, weer in Focus Filmtheater .

Voedselbank en 2Switch

Het scenario van de film is geschreven door theatermakers Karlijn van Kruchten en Esther de Haas en samen met klanten bij de Voedselbak en medewerkers bij kringloopwinkel 2Switch tot leven gebracht. In de film worden de stappen besproken die zij zetten in hun persoonlijke ontwikkelingen
én hoe zij zich moeten verhouden tot de heersende norm die zij niet altijd als positief ervaren.
In het nagesprek gingen we in gesprek met de makers, deelnemers en beleidsmakers over de mogelijkheid van cultuurdeelname als hulpaanbod voor mensen in een armoedesituatie als activeringstraject. Door dit project zien we kansen om daarin volgende stappen te zetten. Heb jij ook een idee, laat het ons ( Ruimtekoers ) weten.

Aanleiding tot de film

In 2020 is er een nieuw armoedebeleid vastgesteld door gemeente Arnhem. Een integrale aanpak met als doel dat Arnhemmers worden geactiveerd om vanuit eigen regie, deelnemen aan de samenleving. Welke rol speelt cultuurdeelname bij het behalen van deze doelstelling?

Iedereen Wordt Mens, mensen activeren door cultuurdeelname

Ben je geïnteresseerd in Ruimtekoers, of wil je over of met ons schrijven of werken aan nieuwe projecten? Neem dan contact op met Yosser Dekker via: 06 499 478 64. Of mailen naar [email protected].