Haal het beste uit jezelf en je team met een opleiding van CBT

18 aug 2023, 20:48 Nieuws
pixabay
Als operationeel leidinggevende ben je verantwoordelijk voor je team, maar ook voor de resultaten dat de organisatie behaalt. Een goede manager beweegt zich als een coach over de werkvloer.
Om nog beter in je vak te worden kun je trainingen volgen bij CBT. Om het beste uit jezelf én uit je teamleden te halen.

Wat is operationeel leidinggeven?

Operationeel leiding geven houdt in dat je de operatie binnen een bedrijf of team leidt. Als operationeel leidinggevende ben je verantwoordelijk voor je team, maar ook voor de resultaten dat de organisatie behaalt. Je maakt een duidelijke en haalbare planning, stuurt het team aan en plant vergaderingen met het managementteam. In dit artikel duiken we verder in de functie van operationeel leiding geven, zodat je erachter kunt komen of deze functie iets voor jou is.

Wat valt er allemaal onder operationeel leiding geven?

Als operationeel manager heb je veel verantwoordelijkheid en daarom vallen er veel taken onder deze functie. Denk bijvoorbeeld aan:
  • Planningen maken: je moet een goede planning kunnen maken waarbij je de lange termijn doelen van het bedrijf in gedachten houdt.
  • Processen continu verbeteren zodat het werk vloeiender verloopt en je kosten bespaart.
  • Je stuurt een team aan en daarnaast heb je de taak om je personeel bij te scholen en om nieuw personeel aan te nemen.
  • Je beheert de voorraad en zorgt ervoor dat er voldoende aanwezig is om het werk te kunnen uitvoeren.
  • Je controleert het werk zodat er alleen kwaliteit wordt afgeleverd.
  • Je beheert het budget van de operatie en zorgt dat je binnen de grenzen blijft.
  • Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat de klantenservice op-en-top is.
  • Je moet rapporten opstellen en eventueel waar nodig aanpassingen doorvoeren.

Wat bespreek je in een operationeel overleg?

Als je een operationeel overleg plant met de andere managers, bespreek je wat er nodig is om een doel te halen. Dit overleg plan je om te bespreken wat er zoal op de werkvloer gebeurd, maar ook in de praktijk. Hoe worden taken opgepakt, worden producten goed afgeleverd, wat heeft de klant nodig om tot een beter resultaat te komen? Wil je hier beter in worden, volg dan een operationeel manager opleiding . Hier krijg je alle handvatten mee om deze belangrijke functie goed op te pakken en tot een succes te maken.

Je wilt het beste uit je werknemers halen door ze positief te benaderen.

Hoe herken je een goede manager?

Een goede manager beweegt zich als een coach over de werkvloer. Je wilt het beste uit je werknemers halen, door ze positief te benaderen. Feedback geven is prima, maar benadruk niet alleen de fouten. Vertel ook zeker de dingen die goed gaan. Geef regelmatig complimenten - mits je ze meent - en je zult merken dat de werknemers een stapje harder voor je willen lopen als dat nodig is. Weet welke taken je aan wie kunt delegeren, zodat zij zich kunnen ontplooien en kunnen groeien in hun nieuwe rol. Hiermee geef je je medewerkers het gevoel dat je hen vertrouwt en krijgen ze zelfvertrouwen. Bij CBT Resultaat Uit Opleiden kun je hier trainingen in volgen, zodat je het beste uit jezelf én uit je teamleden kunt halen.