Gerechtsgebouwen Arnhem en Zutphen open voor publiek op zaterdag 9 september

29 aug 2023, 9:30 Nieuws
rechtbankgelderland in beeld
Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 9 september 2023 het Paleis van Justitie in Arnhem en het gerechtsgebouw in Zutphen geopend van 10.00 uur in de ochtend tot 16.00 uur in de middag. Vanaf 10.30 uur is er ieder uur een rondleiding door de zittingszalen, hal, en speciale ruimtes.
Je krijgt hier informatie over het monument, de aanpassingen en in Arnhem de bijzonderheden van de renovatie. Ook is een rechtspraakmedewerker aanwezig om meer te vertellen over het werk. bij de rechtbank.

Openbaar

Deze openbare ruimtes zijn ook echt openbaar. De Rechtbank laat publiek toe bij zittingen en het gebouw is vrij toegankelijk voor geïnteresseerden in architectuur en kunst. De drempel om naar binnen te lopen is voor velen groot. Daarom zijn ze blij om jou op zaterdag 9 september te kunnen laten zien hoe deze gebouwen er uitzien. Ook beantwoorden ze graag je vragen over de rechtspraak.

Rondleidingen

Op beide locaties starten de rondleidingen om 10.30 uur, 11.30 uur, 12.30 uur, 13.30 uur en 14.30 uur. Aanmelden is niet nodig. Kom op tijd, zodat de rondleiders hun verhaal goed kunnen doen.
Je kunt ook zonder de rondleiding de ruimtes bekijken. Je krijgt bij de ingang een plattegrond, zodat je zelf de weg kunt vinden in het gebouw.