€125.000 voor Dorien uit Arnhem bij VriendenLoterij Miljonairs

14 sep , 15:22 Nieuws
vriendenloterijmiljonairessep24 108
Dorien uit Arnhem speelde maar liefst €125.000 bij elkaar in het televisieprogramma VriendenLoterij Miljonairs. 
Het was bij RTL 4 te zien hoe zij haar geluk beproeft op de spannendste stoel van Nederland tegenover presentator Robert ten Brink en dit bedrag wint.
Een 'droomscenario'
Kandidaat Dorien was in de studio aanwezig met haar dochter Rozemarijn. Ze ging erg vlot door de eerste vragen heen. Dorien had nog twee hulplijnen toen ze al €64.000 bij elkaar had gespeeld. Een 'droomscenario' noemde Robert het.
Zo makkelijk nog niet
De twaalfde vraag voor €125.000 bleek zo makkelijk nog niet. Deze ging over welke steden hemelsbreed het dichtst bij elkaar in de buurt liggen. Dorien schakelde de hulplijn in, waardoor ze een tweede kans kreeg om antwoord te geven op de vraag. Gelukkig maar, want ze beantwoordde deze fout. Ook bij de tweede kans wist Dorien niet zeker wat het juiste antwoord was, waardoor ze haar laatste hulplijn in moest zetten: ze verwisselde de vraag.
De nieuwe vraag beantwoordde Dorien wel goed en speelde daarom maar liefst €125.000 bij elkaar. De vraag voor €250.000 bleek een te grote gok te zijn voor Dorien, waardoor ze besloot te stoppen.
Dorien reageerde erg blij op het winnen van het bedrag. Robert vroeg wat ze met het mooie bedrag zou doen. Dorien: "Ik zou wat leuks met mijn meiden willen doen, zonder daar over na te hoeven denken. Zoals een vakantie. Ook wil ik ze helpen met het kopen van een huis," zei Dorien.
De spannendste stoel van Nederland
Tijdens VriendenLoterij Miljonairs nemen verschillende kandidaten plaats tegenover Robert ten Brink. Om €1 miljoen te winnen moet de deelnemer vijftien vragen goed beantwoorden. Elk goed antwoord levert een hoger geldbedrag op, maar de moeilijkheidsgraad stijgt per goed beantwoorde vraag.
De deelnemer mag er altijd voor kiezen om tussentijds te stoppen. Dit betekent dat de kandidaat het laatst gewonnen bedrag mee naar huis krijgt. Bij twijfel beschikt de kandidaat over drie hulplijnen: het publiek om hulp vragen, een tweede kans en de mogelijkheid om een vraag te verwisselen voor een andere.
VriendenLoterij Miljonairs wordt geproduceerd door Vincent TV Producties en is tot en met 19 oktober elke zaterdag vanaf 21.30 uur bij RTL 4 te zien.