Documentaire over zelfdoding met gesprek achteraf in Focus op 10 september

09 sep , 16:49 Nieuws
mijn grote broer st 1 jpg sd low
Op dinsdag 10 september om 19.00 uur vertoont Focus Filmtheater de aangrijpende documentaire 'Mijn grote broer' van Mercedes Stalenhoef.
D3rde Verdieping (centrum voor levensvragen en suïcidepreventie) en de Gemeente Arnhem organiseren in de Wereld Suïcide Preventie Week een aantal bijeenkomsten en activiteiten waar ontmoeting en gesprek centraal staan. De voorstelling in Focus Filmtheater is daar een van.
Wereld Suïcide Preventie Week
Jaarlijks maken bijna 1900 mensen in Nederland een einde aan hun leven. Praten over zelfdoding is ontzettend moeilijk, maar wel heel belangrijk en soms zelfs levensreddend.
Regisseur Mercedes Stalenhoef is aanwezig voor een gesprek met de zaal. Aansluitend is er ook gelegenheid om in kleiner verband verder te praten.
Inhoud
Eind 2019 maakt Arie op 22-jarige leeftijd een einde aan zijn leven. Niemand zag het aankomen, zelfs zijn jongere broer Gijs en ouders niet. De aangrijpende documentaire 'Mijn grote broer' biedt een zeer intieme kijk op het leven van de achtergebleven gezinsleden, die vol verwarring, verdriet, maar ook humor en hoop hun leven weer proberen op te pakken.
Informatie en kaarten
  • Telefoon nr.: 088 1900666 (maandag - vrijdag van 9.00-16.00 uur, zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur) of schrijf naar [email protected].