Big Day VWG Arnhem en omstreken

21 apr 2015, 22:44 Nieuws
vogels stadsblokken arnhem nieuws 2
Tussen 8 en 17 mei 2015 organiseert Vogelwerkgroep Arnhem en omstreken een Big Day, dé ultieme poging om zoveel mogelijk vogelsoorten binnen 24 uur te zien. Iedereen die wat met vogels heeft kan meedoen aan deze competitie tegen andere teams en tegen jezelf!
Zoals wellicht bekend, is Arnhem en omgeving een zeer vogelrijke regio. Dit heeft voornamelijk te maken met de diversiteit aan biotopen in onze directe omgeving. Dagelijks worden er binnen de regio dan ook vogels gespot door een groot aantal mensen. Veel vogelaars houden dan ook bij wat er gezien en gehoord wordt.
Lijstjes
Alle soorten en waarnemingen worden genoteerd in allerlei lijsten. Bekende fenomenen zijn een jaarlijst, een tuinlijst of een levenslijst. Een bijzondere lijst is de daglijst: hoeveel verschillende vogelsoorten kun je nou eigenlijk zien op een dag?
Big Day
Om dat uit te vinden organiseert Vogelwerkgroep Arnhem en omstreken in 2015 weer een Big Day. Tussen 8 en 17 mei dien je de beste dag uit te kiezen om 24 uur lang zoveel mogelijk vogels waar te nemen. Het maakt niet uit hoe groot je kennis over vogels is, iedereen kan meedoen.
Op donderdag 21 mei worden vanaf 20:00 de resultaten bekend gemaakt in Café Metropole in Arnhem.
Informatie
Aanmelden voor 7 mei 2015 aanstaande. Kijk voor meer informatie, spelregels en opgave op: www.vogelwerkgroeparnhem.nl
Klik HIER
voor meer informatie over Vogelwerkgroep Arnhem en omstreken.