Bewoners en personeel van Bronbeek lopen Sunset March op 19 februari

Foto: .Maaike van Helmond.De Brug

Op maandagavond 19 februari om 18.00 uur lopen de bewoners en het personeel van Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek de Sunset March.

Adjudant Buitendienst, meneer Visser, bracht vorig jaar het idee naar voren om ter gelegenheid van de 160e verjaardag van Bronbeek de Sunset March te lopen.

161 jaar Bronbeek

Dit jaar viert het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek haar 161e verjaardag. Gedurende de dag zullen de bewoners en personeelsleden stilstaan bij het jubileum met onder andere een toost op Koning Willem III, de stichter van Bronbeek, een gezamenlijke lunch en een toespraak van de commandant. Een delegatie van bewoners en personeel zal de dag gezamenlijk afsluiten met het lopen van de Sunset March.
Dit jaar loopt opnieuw een delegatie van bewoners en personeel de Sunset March ter ere van het 161-jarig bestaan van het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen.Sunset March

Adjudant Buitendienst, meneer Visser

Adjudant Buitendienst, meneer Visser, een bewoner van Bronbeek, groeide op in Berg en Dal. Hij werd geboren in 1943, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog werkte zijn vader als luitenant bij de 82e Airborne Divisie onder leiding van James Gavin. Dankzij dit werk kreeg het gezin eten en onderdak; tijdens de oorlog werd hun hele huis verwoest. Meneer Visser loopt de Sunset March uit morele plicht, om zijn respect en dankbaarheid te betuigen aan de 82e Airborne Divisie. Veteranen die zich net als meneer Visser hebben ingezet voor vrede en veiligheid, zowel tijdens als na de oorlog en om de verjaardag van Koning Willem III te eren.

Sunset March

De Stichting Sunset March, de initiatiefnemers achter de Sunset March, willen naast het herdenken van de 48 gesneuvelde militairen ook een zichtbare brug slaan naar alle veteranen die wereldwijd tijdens missies hebben bijgedragen aan vrede en vrijheid, en dat nog steeds doen.
Sinds 19 oktober 2014 wordt elke dag de Sunset March gelopen op de Stadsbrug ‘De Oversteek’ in Nijmegen. Hierbij gaan de 48 paren lichtmasten van de straatverlichting paar voor paar aan, in het tempo van een trage mars. Deze lampen staan symbool voor de 48 militairen van de 82e Airborne Divisie van de VS, die op 20 september 1944 sneuvelden. Zij probeerden tijdens Operatie Market Garden de Waal over te steken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen