112

Man uit Apeldoorn krijgt celstraf voor veroorzaken ongeval in Arnhem

Foto: Rechtbank

De rechtbank veroordeelt een 22-jarige man uit Apeldoorn voor het veroorzaken van een verkeersongeval waarbij meerdere mensen gewond zijn geraakt. De man vertoonde daarbij roekeloos rijgedrag, de zwaarste gradatie van schuld.

Het verkeersongeluk vond plaats op 19 januari 2022 op de Apeldoornseweg in Arnhem. De slachtoffers (twee auto’s) kregen groen licht om linksaf te slaan. Op het moment dat zij de kruising overstaken, kwamen ze in botsing met de man die vanuit tegenovergestelde richting kwam. De drie inzittenden van de twee auto’s waarmee de man in botsing kwam, raakten gewond.
Hij krijgt hiervoor een gevangenisstraf van zes maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Ook mag hij twee jaar geen motorvoertuigen besturen. Die rijontzegging gaat in nadat hij zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten.

Te hoge snelheid

De man verklaarde dat hij wel iets te hard te had gereden, maar dat het licht voor hem op groen stond toen hij het kruispunt op reed. Uit het onderzoek van de politie bleek echter dat de man met een veel te hoge snelheid aan kwam rijden en bovendien door rood reed. Door deze twee ernstige verkeersovertredingen, is hij schuldig aan het ongeval.

Gewonden

De personen die gewond raakten bij het ongeluk ondervonden lange tijd hinder aan het letsel dat ze opliepen. Twee van hen waren langere tijd niet in staat om te werken. De rechtbank neemt het de man zeer kwalijk dat hij met zijn gevaarlijke verkeersgedrag anderen pijn, letsel en schade heeft toegebracht. Ook de man zelf liep letsel op waarvan hij nog niet hersteld is. De rechtbank weegt dat mee in de strafbepaling.

Rijontzegging

Tot slot legt de rechtbank ook een ontzegging van de rijbevoegdheid op voor de duur van twee jaar.

Bron: Rechtspraak

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen