Duizend fietsers ‘opgelicht’ door Mantel en BBB Cycling

Foto: Mantel

De dagen worden korter en korter. Goede fietsverlichting is een must voor zichtbaarheid en veiligheid op de weg. Fietsenwinkel Mantel en BBB Cycling hebben daarom duizend fietsers ‘opgelicht’: op verschillende plekken in Nederland zijn gratis lampjes uitgedeeld aan fietsers die zonder goede verlichting onderweg waren.

Samen op weg naar veiliger fietsverkeer tijdens de donkere dagen!

Uit onderzoekfietsers

Uit onderzoek van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat naar de verbetering van de campagne over fietsverlichting blijkt dat goede fietsverlichting de kans op een ongeluk met 17 procent verkleint. Van alle verkeersongevallen die eindigen op de spoedeisende hulp is het grootste deel fietser. Fietsen in het donker zonder verlichting of fietsen met slechte verlichting zijn hier nog altijd een oorzaak van. Dit laat zien hoe belangrijk het is dat je goed verlicht rond fietst, zodat jij goed kunt kijken in het donker en andere weggebruikers jou op tijd zullen zien.
Verschillen in leeftijd en de plaats waar mensen wonen zijn ook meespelende factoren. Zo stappen jongeren vaker op de fiets met weinig tot geen verlichting ten opzichte van oudere mensen. In grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht wordt er gemiddeld 10 procent vaker rondgereden zonder fietslamp.

Online en in de winkels

Mantel en BBB Cycling hebben fietsveiligheid hoog in het vaandel staan en daarom worden er niet alleen fietsers ‘opgelicht’. Bij fietsenwinkel Mantel vind je online en in de winkels een grote collectie accessoires die fietsveiligheid verbeteren. Daarnaast is er een ruime keuze aan fietsonderdelen, fietskleding en natuurlijk zijn er racefietsen, mountainbikes, gravel bikes, stadsfietsen en elektrische fietsen zover het oog reikt. Voor specialistisch advies of fietsonderhoud ben je bij Mantel ook aan het goede adres, want Mantel is de fietsenwinkel waar je in één keer slaagt.
Bekijk de video van de uitdeelactie: https://www.youtube.com/watch?v=gwNnaAunu50.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen