Vrijwilligerscentrale Arnhem bestaat 50 jaar

Foto: Vrijwilligerscentrale Arnhem

De Vrijwilligerscentrale Arnhem bestond op 1 december vijftig jaar en is daarmee één van de oudste organisaties op het gebied van vrijwillige inzet. Al vijftig jaar verbindt, versterkt en verrijkt de vrijwilligerscentrale vrijwilligers en organisaties.

Dit bijzondere moment wordt in de jubileumweek vanaf donderdag 1 december gevierd samen met vrijwilligers, vrijwilligersorganisatie en Arnhemmers. De week wordt afgerond op donderdag 7 december, op de Dag van de Vrijwilliger. Dan staat de koffiebus van de vrijwilligerscentrale in de stad.

In de maanden voorafgaand aan december, zijn er allerlei taartjes uitgedeeld aan partners, vrijwilligersorganisaties, workshops én sessies georganiseerd voor vrijwilligers en vrijwilligerscoördinatoren.

Kom naar de koffiebus

Tijdens de jubileumweek is Vrijwilligerscentrale Arnhem, met een koffiebus, aanwezig op diverse locaties in Arnhem. Daarmee gaan de medewerkers van de Vrijwilligerscentrale Arnhem in gesprek met Arnhemmers over het belang en de impact van vrijwilligerswerk. De koffiebus is te vinden op:

  • woensdag 7 december:               10.00 – 12.00 uur Winkelcentrum Kronenburg (hoofdingang)
  • woensdag 7 december:               13.00 – 15.00 uur MFC Omnibus – winkelcentrum Schuytgraaf      

Op deze dagen zijn vrijwilligers en medewerkers van de vrijwilligerscentrale aanwezig om met Arnhemmers samen koffie te drinken, een gebakje te nuttigen en in gesprek te gaan. Op 7 december van 10.00 – 12.00 uur is wethouder Mark Lauriks hierbij ook aanwezig.

Over Vrijwilligerscentrale Arnhem

Vrijwilligerscentrale Arnhem is opgericht in 1972 en daarmee is zij één van de oudste organisaties op het gebied van vrijwillige inzet. Vrijwilligerscentrale Arnhem brengt vraag en aanbod van vrijwilligerswerk bij elkaar. Jaarlijks maken zij met een vacaturebank zo’n 1.200 matches tussen vrijwilligers en organisaties. Voor de Arnhemmers die zich éénmalig of voor een korte periode willen inzetten voor vrijwilligerswerk hebben ze de korte-klussen-kalender. Het opleidingscentrum Volare zorgt voor deskundigheidsbevordering voor Arnhemse vrijwilligers, (zorg)organisaties en vrijwilligerscoördinatoren zoals incompany trainingen, thema-bijeenkomsten en workshops. Ook helpen ze onder andere de vrijwilligerscoördinatoren mee met bij de werving van vrijwilligers. Er wordt persoonlijk én wijkgericht gewerkt met als ambitie dat iedereen kan meedoen in Arnhem.
Vrijwilligerscentrale Arnhem is een onderdeel van Stichting Rijnstad.

Over Rijnstad

Stichting Rijnstad is een maatschappelijke organisatie in Arnhem en omgeving. Rijnstad is er voor inwoners van alle leeftijden, voor jong en oud. De taak is om samen met inwoners en samenwerkingspartners de leefbaarheid in de wijken te vergroten. Ook zetten ze zich in voor inwoners die hulp nodig hebben in hun dagelijkse leven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen