Lina is Arnhems eerste kinderchef

Foto: Arnhem Nieuws

Vandaag vond in De Stadskeuken de finale plaats van ‘Wie is de chef’, een kookwedstrijd voor Arnhemse kinderen. Na een spannende finale waarin de drie finalisten een salade en een toetje moesten bereiden werd Lina uit Kronenburg tot winnaar uitgeroepen.

Zij mag zich een jaar lang kinderchef van Arnhem noemen.

Arnhemse kinderchef

Aan de voorrondes, die in augustus van dit jaar begonnen, namen 88 Arnhemse kinderen deel. In de halve finale waren er nog acht over, in de halve finale zes. De drie winnaars van de halve finale, Conchita uit ’t Broek (8 jaar), Lina (9) uit Kronenburg en Sophie (9) uit Elden streden vandaag om de titel Arnhemse kinderchef.

Zelfvertrouwen

Met deze kookwedstrijd willen organisatoren stichting Rijnstad en Kookjes, kindercoaching door middel van koken, aandacht geven aan gezonde voeding. Door het plezier van samenwerken en samen strijden (als wijk), krijgt het zelfvertrouwen van de kinderen een mooie oppepper.

De jury bestond uit Mark Wigman (horecadocent Leerpark Arnhem) Allon Cheng, eigenaar Vitanos en Joke Wisseborn, directeur van Rijnstad. Als onverwacht gastjurylid was Sinterklaas aanwezig.

Morgen op Arnhem Nieuws een uitgebreid verslag van de finale.

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen