Bijscholing bij het Biovakantieoord: Sporters met een visuele beperking

Foto: Uniek Sporten

Uniek Sporten ondersteunt sportverenigingen op het gebied van aangepast sporten. “Eén van de dingen die we daarin doen, is het organiseren van deskundigheidsbevordering.

Aangezien er de laatste tijd steeds meer vragen van en over sporters met een visuele beperking binnenkomen, organiseren we daarom in samenwerking met Bartiméus, op donderdag 1 december de bijscholing Sporters met een visuele beperking.”

Programma

De bijscholing zal van 19.30 – 21.00 uur plaatsvinden, in de gymzaal van het Biovakantieoord (Wekeromseweg 8). Er wordt gestart met een theorie gedeelte: Visuele beperking, wat is dat? En welke gevolgen heeft een visuele beperking voor het bewegen? Tevens bespreken de deelnemers ook de randvoorwaarden voor deelname aan sport en beweegactiviteiten. Welke aanpassingen zijn er in materiaal en sportfaciliteiten zodat ook inwoners met een visuele beperking kunnen sporten en bewegen?
Daarna gaan we aan de slag met het praktijk gedeelte. Met simulatiebrillen gaan we zelf ervaren hoe het is om verschillende sporten uit te voeren met een visuele beperking. We zorgen ervoor dat alle aanwezigen de mogelijkheid hebben om kennis op te doen en praktische handvaten te ontvangen die gemakkelijk toe te passen zijn in de praktijk.

Aanmelden

Iedereen die actief is binnen de sport is van harte welkom. Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht en kan tot uiterlijk maandag 28 november via de website www.unieksporten.nl of via [email protected]. Na afloop van de scholing ontvang je een bewijs van deelname. Informeer bij je bond of deze bijscholing mogelijk licentiepunten oplevert.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen