De Connectie maakte grote blunder met privégegevens ambtenaren

De Connectie, partner in de bedrijfsvoering van de gemeenten Renkum, Arnhem en Rheden, heeft een grote blunder gemaakt door de privégegevens van ambtenaren te verstrekken aan een schoonmaakbedrijf.

Daardoor kregen zo’n duizend ambtenaren een welkomstpakket thuisgestuurd. Dat meldt Omroep Gelderland na een gesprek met een anonieme tipgever.

Nieuw contract

De Connectie heeft een contract afgesloten met schoonmaakbedrijf Asito. Het bedrijf wilde alle medewerkers van de Connectie een welkomstpakket aanbieden om zichzelf te introduceren. Omdat iedereen nu thuiswerkt konden zij niet op ieder bureau dat pakketje, bestaande uit handgel en schoonmaakdoekjes, achterlaten. De connectie heeft daarop de privégegevens van de ambtenaren verstrekt en zo kregen ongeveer duizend ambtenaren thuis het pakketje toegestuurd.

Gegevens worden verwijderd

Dat was iets dat nooit had mogen gebeuren. De Connectie had de pakketjes zelf naar hun werknemers moeten sturen, zo geven zij toe aan Omroep Gelderland. Het schoonmaakbedrijf heeft laten weten dat de gegevens van de ambtenaren verwijderd gaan worden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden