NS en ProRail bieden helpende handjes aan reizigers op het station

Foto: NS

NS en ProRail gaan reizigers Helpende Handjes bieden om ze te verwelkomen op het station. Ze helpen je ook om verantwoord te reizen.

Vanaf 9 juni staan de Helpende Handjes ook op het station in Arnhem. Ze zijn aanwezig tussen 07.00 en 10.00 uur en tussen 16.00 en 19.00 uur.

Hoe het begon

Op Utrecht Centraal stonden deze week al medewerkers van NS en ProRail met speciale borden. Die gaven aan hoe je verantwoord kon reizen. Ze hielpen je ook herinneren een mondkapje op te zetten in de trein. Daar werd zo positief op gereageerd, dat dit de komende anderhalve week werd uitgebreid naar andere stations in Nederland.

Ook op andere stations

De komende dagen komen reizigers de Helpende Handjes onder andere tegen op de stations Amsterdam Zuid, Rotterdam Centraal, Arnhem Centraal, Leiden Centraal en Den Haag Centraal. Daarna volgen er nog meer stations.
Op de stations zijn allerlei hulpmiddelen te vinden om de anderhalve meter afstand goed te kunnen houden. Zo wordt reizigers geadviseerd om op het perron vijf tegels tussen elkaar te laten, op de roltrap vier treden afstand te houden en rechts te houden in de stationshal. Daarnaast zijn de Helpende Handjes te vinden op de schermen op de stations.

OV is geen uitje

De boodschap van de ov-sector blijft: het openbaar vervoer is geen uitje, reis alleen als dat echt niet anders kan.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden