Lezing over Cryptoleaks

Foto: Cryptomuseum

Cryptoleaks is gebaseerd op bijna driehonderd pagina’s aan geheime documenten van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA en de Duitse Bundesnachrichtendienst. De heren van het Cryptomuseum vertellen op vrijdag 21 februari vanaf 20.00 uur hun verhaal bij Hack42.

Dit is een eenmalige evenement waarvoor je je niet hoeft aan te melden.

Geheime documenten

Cryptoleaks is gebaseerd op bijna driehonderd pagina’s aan geheime documenten van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA en de Duitse Bundesnachrichtendienst. Journalist Peter F. Müller kreeg de documenten in handen en deed samen met journalisten van het ZDF, The Washington Post, de Zwitserse publieke omroep SRF, het Crypto Museum Eindhoven; en het onderzoeksplatform Argos (VPRO/HUMAN) meer dan een jaar onderzoek.

The intelligence coup of the century

Voor meer dan een halve eeuw vertrouwden overheden van over de hele wereld een enkel bedrijf om de communicatie met hun spionnen, soldaten en diplomaten geheim te houden. Wat geen van allen wisten is dat de CIA in een geheime samenwerking met de West Duitse BND eigenaar waren van dit bedrijf.

Geheime samenwerking

Beide inlichtendiensten pasten de apparatuur van dit bedrijf zo aan dat ze ten alle tijden konden meeluisteren met de geheime communicatie stromen. Deze geheime samenwerking is een van de grootst bewaarde geheimen van de Koude Oorlog, voorheen bekend onder codenaam Thesaurus en later onder codenaam Rubicon.

Wanneer en waar

Op vrijdag 21 februari vanaf 20.00 uur kan je hun verhaal horen bij Hack42 in het Bureelgebouw Nieuw Vrijland aan de Koningsweg 31a.
Je hoef je niet aan te melden.
Houdt er rekening mee dat er mogelijk opnames worden gemaakt.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden