Titus Brandsma opnieuw Excellente school

Foto: Arentheem College

Titus Brandsma in Velp, één van de drie scholen van het Arentheem College, ontving op maandag 20 januari het predicaat Excellente School 2020-2022. Naast het bieden van kwalitatief goed onderwijs, zijn zij ‘excellent’ in talentontwikkeling voor alle leerlingen.

Dit is dankzij een breed aanbod en een sterke ondersteuning. De Inspectie van het Onderwijs beoordeelt Titus Brandsma als Excellente School.

Uitdaging en begeleiding

Leerlingen worden uitgedaagd en begeleid bij hun ambitie voor de toekomst en bij het verkrijgen van de nodige vaardigheden, cognitief en sociaal-emotioneel. In de Wereldklas of tweejarige brugperiode krijgen leerlingen de kans om zich verder (door) te ontwikkelen. Het volgen van een wereldvak naast de reguliere lessen hoort hier ook bij. In de bovenbouw is 20-80leren geïntroduceerd waarbij leerlingen leren reflecteren, samenwerken, plannen, uitvoeren en structureren. Eén dag per week volgen deze leerlingen geen klassikale lessen maar werken zij samen aan projecten.

Extra ondersteuning ook excellent

De sterke aanpak voor leerlingen die extra ondersteuning vragen wordt ook als excellent beoordeeld. Over deze begeleiding zijn de leerlingen volgens de Inspectie van het Onderwijs glashelder: “Je wordt hier gezien,” “Ze weten ondersteuning te geven.” Ook uitspraken als: “Ze laten je groeien,” “Je mag zijn wie je bent,” wijzen op een cultuur van persoonlijke aandacht waarin bij elke leerling wordt gekeken naar de mogelijkheden.

Elke leerling kan excelleren

Siska van der Kooi (directeur Titus Brandsma: “Wij zijn erg blij dat we als Titus Brandsma opnieuw maar liefst drie jaar lang het predicaat Excellente School mogen voeren. Een resultaat van het als team samen bepalen van een visie en deze dan ook uitdragen. En natuurlijk veel aandacht voor onze leerlingen door hardwerkende en goede docenten. Een school waar élke leerling kan excelleren, wie wil dat nou niet?! Wij zijn er in ieder geval super trots op.”

Open dagen Titus Brandsma

Bij Titus Brandsma kun je mavo, havo en Wereldklas volgen. De open dagen vinden plaats op vrijdag 7 februari van 19.00 tot 21.00 uur en zaterdag 8 februari  van 11.00 tot 13.00 uur. Het adres is Reigerstraat 25, 6883ER Velp.
Voor verdere informatie, bel telefoonnummer: (026) 363 38 36.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden