Arnhemse Helden: de genomineerden zijn bekend

Foto: Rozet

Dit zijn ze: de vijf genomineerde Arnhemse Helden. Zij maken alle vijf kans om dé Arnhemse Held van 2019 te worden, een prijs die door Rozet wordt uitgereikt.

Het is de tweede keer dat Rozet de verkiezing voor Arnhemse Helden organiseert. In november werden Arnhemmers opgeroepen hun held aan te melden. Uit de aanmeldingen selecteerde een jury vijf genomineerden.

De genomineerden

Willem van Gent

Hoeksteen van Het Spijkerkwartier. Zet zich al jaren in voor buurtcentrum De Lommerd en de leefbaarheid in de wijk. Is een stimulator, netwerker en facilitator.

Gianno Sprockel

Oprichter van Jonge Creatievelingen Arnhem: een sociale onderneming waar jongeren elkaar ontmoeten en creatieve vaardigheden leren waarmee zij hun kansen in de maatschappij vergroten.

Elin de Koning – Het Havermelkmeisje

Won dit jaar de publieksprijs van World Living Statues. Noemt zichzelf Het Havermelkmeisje en vertelt aan iedereen waarom zij vindt dat gewone melk drinken niet meer de beste keuze is.

Rein Turk

Gaat met zijn Stichting Vakantie Kampen Malburgen jaarlijks op zomerkamp met een groep Malburgse kinderen. Helpt daarnaast mensen met het invullen van formulieren, organiseert elk jaar een gratis kerstdiner voor 100 mensen, etc.

Dirk Zeldenrust

Bleef gedurende zijn leven onvermoeibaar aandacht vragen voor duurzaamheid. Na zijn overlijden in 2017 werd de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs in het leven geroepen.

Stemmen op jouw favoriet kan nog tot en met 10 december via rozet.nl/arnhemseheld2019

Arnhemse Heldenavond in Rozet

Op woensdag 11 december wordt tijdens een feestelijke avond in Rozet dé Arnhemse Held van 2019 bekendgemaakt.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden