Arnhems oudste inwoonster wordt 109

Foto: Woonzorgcentrum Vreedenhoff

De oudste Arnhemse werd op 6 oktober 109 jaar. Burgemeester Marcouch kwam haar feliciteren met het bereiken van die mijlpaal.

Mevrouw Cornelia Boonstra is sinds afgelopen zondag de oudste inwoner van Arnhem en ook van Gelderland. Op zondag 6 oktober vierde zij haar 109de verjaardag. Na de kerkdienst werd zij in woonzorgcentrum Vreedenhoff in het zonnetje gezet door familie en vrienden. Ook burgemeester Marcouch kwam haar feliciteren.

Marcouch is de derde burgemeester die haar gelukwenst met haar hoge leeftijd. Herman Kaiser en Pauline Krikke gingen hem voor, bij de 100ste en 105ste verjaardag van mevrouw Boonstra.

Apotheek Casimir

Cornelia Boonstra woonde tot haar 100ste verjaardag zelfstandig.Sindsdien woont ze naar volle tevredenheid in verzorgingshuis Vreedenhoff aan de Esperantolaan

Cornelia Boonstra bestierde in haar werkende leven samen met echtgenoot Hendrik de Ernst Casimir apotheek op de Ernst Casimirlaan de Casimir Apotheek. Hendrik en Cornelia kregen samen kregen ze zes kinderen: drie meisjes en drie jongens, vertelt zoon Arie in De Gelderlander. Echtgenoot Hendrik overleed in 1963. Gelukkig heeft Cornelia Boonstra een flink aantal kleinkinderen en achterkleinkinderen, die regelmatig op bezoek komen.

Meer zorg

Mevrouw Boonstra’s geheugen en gezichtsvermogen gaan wat achteruit, maar met haar rollator kan ze zich nog goed redden. Onlangs verhuisde ze naar een andere kamer met meer zorg. Dat heeft haar goed gedaan, aldus dochter Els in De Gelderlander.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt dat gemeente Arnhem dit jaar achttien honderdplussers telt.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden