Rozet vanaf september in het teken van vrijheid

Foto: Rozet

Van september tot en met december staat in Rozet het thema ‘Op weg naar vrijheid’ centraal. Met een tentoonstelling en diverse activiteiten is aandacht voor de Slag om Arnhem, die 75 jaar geleden plaatsvond.

Zo vind je in Rozet een unieke expositie van verschillende, populaire middelen die de Slag om Arnhem uitbeelden. Dat zijn, bijvoorbeeld, vanaf het eerste stripboek (1946) tot de nieuwste game (2018).

Stripboeken

Langs de trappen zie je afbeeldingen uit diverse stripboeken, onder meer van striptekenaar Hennie Vaessen. Ook zijn er  dagboekfragmenten van jongeren die 75 jaar geleden de Slag van dichtbij meemaakten.

War game maquette

In het Erfgoedcentrum is de tentoonstelling ‘(G)een kinderspel’ te zien, een samenwerking tussen Museum Arnhem en Erfgoedcentrum Rozet. Deze expositie toont onder andere de acht meter lange war game maquette van Arnhemmer Ludwig van Dijk.

Laat je tot slot in de hal verwonderen door de installatie van kunstenaar Marjolein Koot en beleef een sprookje over goed en kwaad.

Activiteiten

Voor jong en oud organiseert Rozet tot het eind van het jaar diverse activiteiten die in het teken staan van de Slag om Arnhem. Van een lezing over de gewonde en gesneuvelde Duitse militairen van de Slag tot cartoontekenen voor kinderen. En van de film ‘Ik heb geluk gehad’ tot een wandeling langs vergeten militair erfgoed.  

Meer informatie en het complete programma vind je op rozet.nl/vrijheid

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden