Tentoonstelling Arnhem Boys bij Airborne museum Oosterbeek

Foto: Arnhem Nieuws

In het kader van het 75e herdenkingsjaar van de Slag om Arnhem is een serie portretten van veteranen te zien in Park Hartenstein in Oosterbeek, vanaf 29 augustus.

De unieke tentoonstelling van de Britse fotograaf Richard Jopson bevindt zich achter het Airborne Museum.

Project van vier jaar

De in New York woonachtige Britse fotograaf, Richard Jopson, werkte vier jaar lang aan dit persoonlijke project om de veteranen met hun verhalen vast te leggen. Inmiddels zijn al elf veteranen overleden nadat ze werden gefotografeerd.

Terugblik

De basis voor dit project werd meer dan 40 jaar geleden in Engeland gelegd. “Net als veel andere kinderen van mijn generatie, raakte ik geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog. Ik absorbeerde alles wat er verband mee hield. De  film ‘A bridge Too Far’ uit 1977 was een katalysator voor een levenslange fascinatie voor de Slag om Arnhem,” vertelt Jopson.

Arnhem BoysDe geportretteerde veteranen vochten allemaal tijdens een van de grootste operaties van de Tweede Wereldoorlog en zijn de negentig ver gepasseerd. De open lucht tentoonstelling bestaat uit 28 portretten met een terugblik van de geportretteerde veteranen op september 1944.

Bundeling getuigenissen

Arnhem Boys is een unieke bundeling van getuigenissen van de laatst levende ooggetuigen van de Slag om Arnhem. De naam van het project, Arnhem Boys, verbindt niet alleen deze groep veteranen. En geeft ook aan hoe jong de meesten van hen waren toen ze naar Arnhem gingen.

De buitententoonstelling is van 29 augustus tot en met 30 september te zien en is gratis toegankelijk.

Arnhem Boys

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden