Gratis bosje heide knippen bij Park Hoge Veluwe

Foto: Arnhem Nieuws

Op dit moment staat de heide volop in bloei. Op de Hoge Veluwe is een gebied van 1 hectare heide opengesteld om op 24 en 25 augustus een bosje te knippen.

Op de locatie zijn natuurgidsen aanwezig om de bezoeker te informeren over het beheer van de heide en de zeldzame flora en fauna. Ook is is er een imker aanwezig en zal er een demonstratie worden gegeven over het heidebeheer rond 1900.

Meehelpen met terreinbeheer

Het Park staat voor een weloverwogen beheer van zijn terreinen en de daarbij behorende flora en fauna. Daarnaast biedt het Park zijn bezoekers, daar waar mogelijk, de gelegenheid om een bijdrage aan het beheer te leveren. Dit gebeurt al jaren. Denk aan het ‘Zaag je eigen kerstboom-evenement’, waarbij bezoekers ongewenste dennenboompjes van de open terreinen weg kunnen zagen en benutten als ecologisch verantwoorde kerstboom. Nu, dus, ook met het knippen van een bosje heide.

Heidevelden

Het Nationale Park De Hoge Veluwe bezit 2100 hectare aan heidevelden. Dit zijn man-made natuurgebieden die vragen om beheersmaatregelen, zoals begrazing, afbranden, plaggen en maaien. De heidepercelen worden in het najaar gemaaid. Daarvoor heeft u als bezoeker de mogelijkheid om een bosje bloeiende heide te knippen en mee naar huis te nemen.

Praktische informatie:

  • Data: 24 en 25 augustus 2019
  • Tijdstip: 10.00 tot 17.00 uur
  • Prijs: gratis (excl. entree Park)
  • Tip: neem je eigen snoeischaar mee

Geïnteresseerde bezoekers halen vooraf bij het Bezoekerscentrum of het Park Paviljoen de Hei een tegoedbon. Daarna ga je naar de aangegeven locatie gaan om je eigen bosje heide te knippen. De locatie is te voet (1,5 km vanaf verharde weg) of met de fiets (3,5 km vanaf het Bezoekerscentrum) te bereiken.

hogeveluwe.nl/

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden