Bezoek Airborne at the Bridge overtreft alle verwachtingen

Foto: Airborne at the bridge

et aantal mensen dat Airborne at the Bridge bezocht sinds de opening eind maart 2017 overstijgt alle verwachtingen.

Directeur-bestuurder Sarah Heijse: “We gingen uit van 25.000 bezoekers per jaar, maar dat werden er veel meer. In nog geen tweeënhalf jaar tijd ontvingen we de 100.000e bezoeker.”

100.000e bezoeker

Theo van den Ham, coördinator van Airborne at the Bridge, overhandigde deze week een grote bos bloemen aan de 100.000e bezoeker. Het echtpaar Hoogveld-Voermans uit Utrecht nam de bloemen in ontvangst.

Internationale bezoekers

Een breed internationaal publiek weet Airborne at the Bridge te vinden. Van alle bezoekers in 2019 kwam 40 procent uit Nederland. Van de resterende 60 procent werd Airborne at the Bridge het meest bezocht door Britten, Duitsers, Amerikanen en Belgen. Hans de Vroome, wethouder gemeente Arnhem: “Het bewijst dat de oorlogsgeschiedenis van Arnhem nog altijd leeft: lokaal, nationaal en internationaal.”

Bridge

Prestigieuze award

In 2019 werd Airborne at the Bridge genomineerd voor de prestigieuze European Museum of the Year Award 2019. Doorslaggevend voor de jury waren twee factoren: de presentatie van Airborne at the Bridge en het vrijwilligersbeleid. Meer dan honderd vrijwilligers zijn erg betrokken bij de organisatie. Zeven dagen in de week staan tientallen vrijwilligers klaar om alle bezoekers te ontvangen. Zij zijn aanwezig in twee locaties: zowel bij Airborne at the Bridge in Arnhem en als bij het Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek. “De nominatie is dan ook een mooi eerbetoon aan hen,” aldus Heijse.

Tijdelijke exposities

Speciaal in het kader van 75 jaar Slag om Arnhem is vanaf 16 september de nieuwe expositie Arnhem 1944, The Human Tragedy of the Bridge Too Far te zien. De expositie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Dilip Sarkar. Voor dit boek, dat onlangs is verschenen, onderzocht Sarkar de ‘verborgen verhalen’ van mensen die sneuvelden tijdens de Slag om Arnhem.

Sarkar slaagde erin om een groot aantal levende familieleden op te sporen om samen met hen te reflecteren op de Slag om Arnhem en de dood van hun familielid. Deze tentoonstelling is het resultaat van dit jarenlange project.

Momenteel is de expositie Gevlucht te zien in Airborne at the Bridge. In deze fototentoonstelling komen twee verhalen samen en wordt een parallel getrokken tussen de situatie tijdens de Tweede Wereldoorlog en de huidige vluchtelingencrisis. Waarheen, is de vraag die de vluchtelingen van september 1944 en de vluchtelingen van nu met elkaar verbindt.

Over Airborne at the Bridge

Airborne at the Bridge vertelt aan de hand van de persoonlijke verhalen van de Britse luitenant John Grayburn, de Duitse Hauptsturmführer Viktor Eberhard Gräbner en de Nederlandse kapitein Jacob Groenewoud over de hevige gevechten die in september 1944 bij de Rijnbrug in Arnhem plaatsvonden.

Locatie

Airborne at the Bridge is gevestigd aan de Rijnkade 150 in Arnhem en dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur en gratis toegankelijk.

 

Dit bericht verscheen eerder op Renkum Nieuws

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen