Holland Koi Show in Arcen

Foto: KasteeltuinenArcen

Op 16, 17 en 18 augustus ontmoeten kwekers van Koi en Koi-liefhebbers elkaar in Kasteeltuinen Arcen tijdens de 27e editie van de Holland Koi Show.

De Holland Koi Show trekt jaarlijks duizenden bezoekers van over de hele wereld. Er worden de meest schitterende Koi karpers tentoongesteld, waaronder duizenden prijswinnende Koi-vissen.

Uit je hand eten

Dit jaar krijgt de Holland Koi Show de bloeiende omgeving van Kasteeltuinen Arcen. Bezoekers kunnen wandelen door de tuinen naar de Koi-vijver in de Casa Verde, waar Koi-vissen uit je hand eten. Verderop is het Toernooiveld, waar de Holland Koi-Show plaatsvindt. Hier worden honderden Koi-karpers tentoongesteld.

‘Grand Champion’

Tijdens de Holland Koi Show staat de wedstrijd, waarbij liefhebbers en kwekers hun mooiste Koi tentoonstellen, centraal. De deelnemers kunnen prijzen winnen in diverse categorieën. Natuurlijk is de titel “Grand Champion” de meest begeerde prijs. Het jurypanel is een internationaal gemêleerd gezelschap met  18 juryleden uit o.a. Japan, Australië, Zuid-Afrika, Zweden, Duitsland en België.

Belangrijk onderdeel van de Holland Koi Show is ook het uitgebreide aanbod van meer dan 70 stands. Hier kan de Koi-liefhebber terecht voor alle informatie over Koi en benodigdheden in en rondom de vijver. Uiteraard is het mogelijk om zijn collectie Koi-vissen uit te breiden. Gedurende de dag zullen enkele seminars plaatsvinden.

Betta en bonsai

In een apart gedeelte van de Holland Show is ruimte gemaakt voor de Betta show. De Betta, oftewel Siamese Kempvis, is een tropische vis die bekend staat om zijn golvende staart en uitgesproken kleur. Op de show worden meer dan 390 bijzondere Bettas tentoongesteld door meer dan 50 kwekers uit 12 verschillende landen. Daarnaast speelt Bonsai een belangrijke rol. Aan de rand van de Holland Koi Show worden op maar liefst 1.500 m2 bijzondere soorten Bonsai in alle soorten en maten tentoongesteld.

Japanse sfeer

De Koi is van oorsprong een Japanse vis. Het park krijgt dan ook een Japans tintje. Daarbij hoort, natuurlijk, een  karaokebar, te vinden op het podium op het Toernooiveld. Japan-liefhebbers kunnen daarnaast ook bezoek brengen aan de Acertuin. De Acer (Japanse Esdoorn) is een kenmerkende boom afkomstig uit Japan met prachtige rode, groene, gele en oranje bladkleuren.

Kinderen gratis

Tijdens de Holland Koi Show zijn de tuinen uiteraard ook toegankelijk. Een bezoek aan de tentoonstelling kan dan ook heel goed gecombineerd wordt met een rustgevende wandeling door de tuinen. Er zijn extra activiteiten, zoals de wisselexpositie Wereldwonderen van de Mechanische Muziek in het kasteel die dat weekend voor het laatst te bewonderen is. Voor kinderen is er, dus, volop plezier. En, ze mogen in juli en augustus gratis naar binnen (een kind per betalende volwassene).

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden