Apeldoornseweg toch langer dicht

Foto: Arnhem Nieuws

Beide rijstroken van de Apeldoornseweg blijven nog tot 14 augustus 12.00 uur dicht. Dat is 6 dagen langer dan gepland. Door tegenvallers en de extreme temperaturen heeft het werk vertraging opgelopen.

Momenteel wordt met 80 mensen keihard gewerkt om de Apeldoornseweg weer beschikbaar te krijgen voor het verkeer voordat de Pleijroute wordt afgesloten. Vanwege de veiligheid van die wegwerkers kan er nog geen rijstrook open. De huidige omleidingsroutes blijven daarmee van kracht. Omwonenden worden per brief geïnformeerd door de aannemer.

Het herinrichtings- en rioleringsproject Apeldoornseweg is een groot project dat binnen enkele maanden klaar moest zijn. Het gaat om anderhalve kilometer weg, waarbij nieuwe riolering, waterleiding, volledige herinrichting van fiets- en voetpaden en aanleg van bushaltes moest worden gerealiseerd.

Sonsbeek Theater Avenue bereikbaar

Met de aannemer is afgesproken dat het park vanaf donderdag, als de Sonsbeek Theater Avenue van start gaat, volledig en goed bereikbaar is voor fietsers en voetgangers. Ter hoogte van de hoofdingang wordt een goede doorgang beschikbaar gemaakt. Er wordt een verkeersregelaar ingezet en als nodig kunnen extra routeborden worden geplaatst. Mensen die met de auto komen, kunnen het Sonsbeekpark via de Zypendaalseweg bereiken. De bus volgt de normale dienstregeling.

Meer informatie

Voor meer informatie over de werkzaamheden en de bereikbaarheid kunnen mensen terecht op de website www.reconstructieapeldoornseweg.nl. Ook kan men een mail sturen naar [email protected]. Daarnaast is er elke donderdagmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur een inloopspreekuur in de bouwkeet van Heijmans op het Sickeszplein.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen