Vervuilde grond woonwagenkamp Presikhaaf eindelijk onderzocht

Foto: Arnhem Nieuws

Wethouder Cathelijne Bouwkamp belooft de bewoners van het woonwagenkamp aan de Bethaniënstraat dat de vervuilde grond bij het kamp nu eindelijk onderzocht wordt. De bewoners maken zich al heel lang zorgen over de gevolgen voor hun gezondheid.

Het besluit van de gemeente om de grond te gaan onderzoeken viel na gesprekken met bewoners van het woonwagenkamp, aldus wethouder Bouwkamp. Er ligt al sinds de jaren tachtig een geluidswal met vervuilde grond naast het kampterrein.

Arseen en PAK’s

De vervuilde grond is afkomstig van de aanleg van de toegangsweg naar bedrijventerrein IJsseloord. Gemeente en provincie wisten niet goed wat ze ermee aan moesten en hebben die toen verwerkt in een geluidswal naast het woonwagenkamp dat daar gebouwd zou worden. De geluidswal mocht niet langer dan drie jaar blijven liggen, aldus de inspectie Milieuhygiene toen. Er zou sprake zijn van aanwezigheid van gevaarlijke stoffen als PAK’s en arseen.

Nieuwbouw school

Een paar weken geleden werd er vlak bij het kamp vervuilde grond gesaneerd in verband met de nieuwbouw van een school. De bewoners van het woonwagenkamp lieten toen van zich horen in onder andere de Gelderlander. Daarop is het contact met de gemeente tot stand gekomen. De bewoners hopen snel duidelijkheid te krijgen over de gezondheidsrisico’s van de grond in de geluidswal.

Wethouder Cathelijne Bouwkamp, hier tijdens de opening van Arnhem Plasticvrij, gaat zich inzetten voor onderzoek naar de vervuilde grond.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden